Ereburger Mark Cremers met gezin ontvangen op Oud-Poelgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Ereburger Mark Cremers met gezin ontvangen op Oud-Poelgeest

Het is een mooie traditie aan het worden: Aan het begin van het jaar nodigt Kasteel Oud-Poelgeest de Oegstgeester ereburgers van het jaar daarvoor uit voor een kasteeldiner. Vandaar dat op vrijdag 22 februari Mark Cremers met zijn gezin ontvangen werd.

Cremers werd een paar dagen voor Kerst tijdens de eindejaarsborrel van de gemeente uitgeroepen tot ereburger van Oegstgeest vanwege zijn inzet voor het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO). "Hij wilde eerst niet mee naar deze bijeenkomst", lacht zijn vrouw Ellen. "Om te voorkomen dat hij deze verrassing mis zou lopen heb ik toch maar door laten schemeren waarom hij daar toch echt heen moest. Bovendien waren onze kinderen, Kim en Jasper, zich ook al aan het klaarmaken, dus dat gaf al een vermoeden."

De erepenning was voor Cremers 'een grote eer'. "Ook achteraf heb ik heel veel leuke reacties gehad, vooral van mensen uit het bedrijfsleven, die het mooi vonden dat nu eens iemand die zich inzet voor ondernemers, een erepenning kreeg. Voor mij was dit volledig buiten mijn verwachting. Evengoed en ik er wel trots op wat er in de afgelopen jaren op ondernemersgebied in Oegstgeest gebeurd is. Denk aan de ontwikkeling van bedrijventerrein De Boeg, het Bio SciencePark en de vestiging van Airbus in ons dorp."

Directeur Jan-Willem Besselink heette ereburger Cremers en zijn gezin van harte welkom. "Oud-Poelgeest wil graag iets doen voor inwoners van Oegstgeest die zich inzetten voor het dorp en de verbondenheid met elkaar vergroten."

De ereburger, met zijn onderscheiding trots opgespeld, genoot met zijn gezin in de Drakenzaal van het zeventiende-eeuwse Kasteel Oud-Poelgeest van een bijzonder viergangendiner.

Tot en met maart biedt Oud-Poelgeest aan iedereen die historie en cultuur wil snuiven de mogelijkheid om in het eeuwenoude kasteel te dineren. Geïnspireerd op de gekweekte kruiden op het landgoed door Professor Boerhaave serveert men een wisselend botanisch menu.

Wie gaat eten bij Oud-Poelgeest draagt automatisch bij aan het in stand houden van het landgoed. "Alle winst die wij maken, komt direct ten goede aan het behoud van dit cultureel erfgoed", aldus een bevlogen Besselink.

kasteeloudpoelgeest.com

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>