Invaller Tim Bakker wordt neergelegd en krijgt een penalty mee.
Invaller Tim Bakker wordt neergelegd en krijgt een penalty mee. Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest doet zichzelf tekort

Sport

In een matte wedstrijd kon FC Oegstgeest ondanks het grote overwicht op zaterdag 23 februari geen vuist maken. Al heel snel kwamen de voetballers achter. Pas in de tweede helft kon FC Oegstgeest op gelijke hoogte komen. Tot overmaat van ramp liet FC Oegstgeest ook nog een penalty onbenut. LSVV 70 zette vervolgens enige tijd later de 2-1 op het scorebord. Met deze gewonnen wedstrijd is LSVV 70 tevens periodekampioen tweede periode (vervangende titel).

Waarschijnlijk zullen de begeleiding en de spelers van FC Oegstgeest de wedstrijd tegen LSVV 70 wel zo snel mogelijk willen vergeten. Het zat afgelopen zaterdagmiddag in ieder geval niet mee.
Het eerste kwartier was het spel zeer aantrekkelijk. Zoals ook in de rest van de wedstrijd was FC Oegstgeest de bovenliggende partij met veel balbezit voornamelijk op de helft van de thuisclub. Maar ondanks dit feit was het LSVV 70 dat binnen een kwartier scoorde (1-0). In één van de drie aanvallen in dat kwartier waren ze dus direct productief. Een snelle spits kon ongestoord tot schot komen en prikte de bal buiten bereik van keeper Peter Messemaker in de korte hoek.
Tot overmaat van ramp liet FC Oegstgeest vervolgens verleiden tot hetzelfde lage speltempo als LSVV 70. Hierdoor werd het spel van FC Oegstgeest ten eerste onnauwkeuriger én makkelijker te verdedigen. Helemaal zonder kansen was FC Oegstgeest zeker niet. Maar het is lastig voetballen tegen sterk verdedigende en afwachtende tegenstander die dan ook nog eens een keeper in het doel heeft staan die nauwelijks fouten maakt. Dat zou later in de wedstrijd nog blijken.
Na ongeveer een kwartier in de tweede helft kon FC Oegstgeest toch met een beetje geluk met een frommelgoal die op naam kwam van Özcam Bayram op gelijke hoogte komen (1-1). Opeens kwam het geloof weer een beetje terug.
Toen de scheidsrechter ongeveer tien minuten voor tijd een penalty toekende, lagen de drie punten weer in het verschiet voor de Oegstgeestenaren. Jammer genoeg werd de pingel niet benut. De zeer sterk keepende doelman blokkeerde het schot perfect. De LSVV 70 keeper was de man van de wedstrijd.
Met dezelfde snelheid waarmee het optimisme bij FC Oegstgeest na de gelijkmaker opkwam, verdween deze ook weer. Om toch nog een poging te doen de drie punten binnen te halen nam FC Oegstgeest in de nog resterende tijd achterin wat meer risico. Dit gebeurde zonder het beoogde resultaat want uiteindelijk kwam LSVV 70 dankzij de snelle spitsen ook nog eens op 2-1. Met deze winstpartij is LSVV 70 (vervangend) periodekampioen van de 2e periode en behoort ook voor hen promotie naar de derde klasse tot de mogelijkheden als de nacompetitie succesvol wordt afgerond.
Voor FC Oegstgeest blijft het lastig om tegen afwachtende, afzakkende tegenstanders punten te pakken. De (vervangende) periodetitel moesten ze dus aan LSVV 70 laten. Maar het lichtpuntje blijft dat bij handhaven op de tweede plek een vervangende periodetitel in het verschiet ligt en dus alsnog nog kans op promotie.

Overige uitslagen: Alphense Boys-Aarlanderveen 1-4, Floreant BGC-vv Koudekerk 4-0, Football Factory-vv SJC 1-1, Hazerswoudse Boys-Zevenhoven 2-1, Kickers '69-vv Meerburg 1-1, LSVV '70-FC Oegstgeest 2-1, vv Woubrugge-Roodenburg 2-1.