Comité opgelucht over uitstel windmolens Akzo | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Protest in 2018. | Archieffoto Wil van Elk
Protest in 2018. | Archieffoto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Comité opgelucht over uitstel windmolens Akzo

Teylingen/Oegstgeest •  Het Comité tegen dreiging windmolens bij Akzo is opgelucht over het besluit van AkzoNobel om de bouw van twee windturbines op het terrein van het chemieconcern op te schorten.

"Van uitstel komt logischerwijs afstel, zeker nu in het kader van voortschrijdend inzicht ook de omgeving is gebleken wat de grote consequenties zijn van het infrageluid dat dergelijke turbines produceren," schrijft het comité. "De windmolens zouden een tijdbom zijn voor de 1.500 werknemers, die er pal onder zouden komen te werken. De OR is nooit betrokken geweest bij de plannen en ook daar leeft verontrusting. Een risico-analyse is nooit gemaakt, terwijl Akzo een bedrijf is met chemische opslag."

Het Comité, een stichting i.o., is een bundeling van particulieren, diverse VvE's, buurt- en wijkverenigingen in Teylingen en Oegstgeest. Het is twee jaar geleden opgericht toen de plannen van Akzo om bij het bedrijf aan de rand van Teylingen en Oegstgeest twee windturbines van ieder 172 meter hoog neer te zetten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>