Joop van der Reijdenbrug onderweg naar Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
'De Navigator'. | Beeld: sybvanbreda.com
'De Navigator'. | Beeld: sybvanbreda.com (Foto: )
Verkeer

Joop van der Reijdenbrug onderweg naar Oegstgeest

Na enkele maanden vertraging, na een faillissement en doorstart, is de nieuwe fietsbrug onderweg over het water vanuit Sumar Friesland (tussen Leeuwarden en Drachten) naar Oegstgeest. De delen voor de Joop van der Reijdenbrug komen woensdag aan het eind van de dag aan waar dan kan worden begonnen aan de verbinding tussen de twee nieuwbouwwijken Oegstgeest aan de Rijn en 't Duyfrak Gemeente Katwijk, die beiden nog volop in aanbouw zijn.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Strukton Infratechnieken met in onderaanneming SOLIDD Steel Structures en architect Syb van Breda & Co. De brug draait horizontaal open, waarbij het draaipunt aan de kant van Katwijk ligt, en is karakteristiek vormgegeven met een schuine pyloon van ongeveer twaalf meter hoog. Aan de onderzijde zijn maar twee steunpunten, waardoor vanaf het water onder de brug door goed zicht is.

De taluds, landhoofden en pijlers zijn al aangelegd en de fundatieplaat voor de draaikranslager is al geplaatst. De afwerking wordt gedaan met schanskorven die met stenen worden gevuld. Onder andere de aanbrug Oegstgeest is geconserveerd bij het bedrijf SealteQ.

De uiteindelijke bouw van de brug heeft een lange aanloop gehad van ongeveer zeven jaar. Bij de laatste uitnodiging voor een ontwerp kwam architect Syb van Breda & Co met het mooiste ontwerp, 'De Navigator' genaamd. (Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>