Het team in de kleedkamer na de winst.
Het team in de kleedkamer na de winst. Foto: Ruben Dutrieux

ASC behaalt doelstelling

ASC heeft afgelopen zondag, 17 februari, door een 2-0 zege op Bernardus zich geplaatst voor de derde klasse hoog, waarin gespeeld wordt voor promotie naar de tweede klasse. Daarmee is een goede eerste seizoenshelft bekroond.

Zes van de vijftien clubs zouden na de eerste seizoenshelft in aanmerking komen om in de tweede helft van het seizoen, samen met vijf verenigingen uit een andere derde klasse, te gaan spelen in de derde klasse hoog om promotie naar de tweede klasse. Na winst op Nicolaas Boys twee weken geleden en het gelijke spel onlangs tegen Van Nispen had de formatie van Mo Boudrine zich een uitstekende uitgangspositie verworven om tegen Bernardus de klus te klaren. Een gelijkspel zou volstaan. De test werd glansrijk doorstaan. Dolle taferelen dus bij spelers en trainer na afloop. Mo Boudrine: "Tijdens de wedstrijd was duidelijk het klassenverschil te zien tussen ASC en Bernardus, dat niet voor niets derde van onderen staat. Verdedigend moest mijn team zeer waakzaam blijven. Een vroege tegengoal kon leiden tot een zeer defensief spelende tegenstander waar haast geen doorkomen meer aan is voor onze aanvallers. Ik was dan ook zeer gelukkig toen een schitterend schot van Jelle Schouten ver buiten het strafschopgebied de keeper kansloos passeerde", verklaarde hij. Deze treffer na 30 minuten gaf de thuisclub zelfvertrouwen en ging direct op zoek naar uitbreiding van de stand, hopend de klus al voor rust te klaren. Bernardus trachtte wel druk te zetten, maar had niet de aanvallende capaciteiten om tot grote kansen te komen. Verdedigend speelde ASC zeer attent. Na een kwartier spelen in de tweede helft viel de beslissing. Jelle Schouten speelde zich aan de rechtervleugel knap vrij en plaatste de bal in de voeten van Ilker Kalcar die eenvoudig de doelman van Bernardus passeerde. Het was de beslissing. De tegenstander probeerde nog iets aan de stand te doen. Tevergeefs, want de ASC-verdediging bleef alert om te voorkomen dat er een zenuwslopende slotfase zou ontstaan. "Doel bereikt en dat mogen we vieren", aldus een dolgelukkige Mo Boudrine.

Ilker Kalcar (l) en Jelle Schouten (r) waren trefzeker voor ASC. | Foto Wim van Tuijl