Start Operatie Steenbreek aan de Lange Voort | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Wethouder Matthijs Huizing plant samen met Judith Boomsma-Batenburg planten op de plaats van tegels.
Wethouder Matthijs Huizing plant samen met Judith Boomsma-Batenburg planten op de plaats van tegels. (Foto: Wil van Elk)

Start Operatie Steenbreek aan de Lange Voort

Wethouder Matthijs Huizing startte vrijdag 15 februari de Operatie Steenbreek door het verwijderen van enkele stoeptegels uit het trottoir aan de Lange Voort waar hij plantjes voor in de plaats zette. "Met minder tegels en meer groen wordt er een betere waterhuishouding bereikt", is de boodschap.

Stephan van Dorp, van de afdeling groen van de gemeente, had al wat voorwerk gedaan en hij keek goedkeurend toe hoe Huizing de tegels er enthousiast uitwipte en plantgaten groef voor de gereedstaande plantjes. De wethouder benadrukte het belang van meer groen. "Zegt het voort", zei hij tegen de belangstellenden die een kring vormden. "Wij als Oegstgeest zijn op weg om een duurzaam dorp te worden. Sommige maatregelen tegen wateroverlast kunnen we zelf doen." En hij gaf het voorbeeld door tegels te vervangen door groen, samen met programmamanager Duurzaamheid van de gemeente Oegstgeest Judith Boomsma-Batenburg. Hij vroeg haar naar de naam van de planten, "o, die ja" maar dat liet hij verder voor wat het was. Gelukkig stonden de namen op de naamplaatjes die er later werden bijgestoken. "Goed voor de biodiversiteit. We gaan in Oegstgeest ook bijenhotels plaatsen."

"Wat heb ik toch leuk werk! Met wethouder Matthijs Huizing werken aan vergroening van Oegstgeest, door aan te sluiten bij Operatie Steenbreek. Voor een klimaatbestendige en duurzame Gemeente Oegstgeest!", vertelde Judith Boomsma-Batenburg later op Sociaal Media.

Overeenkomst

"Alle tuinen groen!", staat achterop het visitekaartje van Henk Jense, consulent Operatie Steenbreek. Hij ondertekende na afloop de overeenkomst met de gemeente Oegstgeest, samen met wethouder Matthijs Huizing. Nu Oegstgeest zich ook heeft aangesloten bij Steenbreekgemeenten, wordt Nederland weer een stukje groener zo te zien op de kaart van Nederland die op www.operatiesteenbreek.nl staat.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>