Drie Oegstgeester honden genomineerd in verkiezing mooiste hond van Nederland | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Eigen foto

Drie Oegstgeester honden genomineerd in verkiezing mooiste hond van Nederland

Loopt in Oegstgeest de mooiste hond van Nederland? Als het aan de baasjes van Raf, een acht maanden oude Heidelwachtel (ook wel Kleine Münsterländer genoemd) ligt wel. Yentl, Merel en Joep Melieste nomineerden Raf in de verkiezing 'Mooiste hond van Nederland'.

Op de vraag waarom Raf de mooiste hond van Nederland zou moeten worden, antwoordt Merel Melieste: "Als ik door het bos loop, krijg ik vaak te horen dat hij zo mooi is en vraagt iedereen wat voor ras het is. Zelf vind ik zijn oren en ogen het mooiste! Die grote oren die helemaal gaan wapperen, als hij aan het spelen is, of achter een vogel aanjaagt". Joep vindt zijn zachte vacht het fijnste. Raf is een echt speelkameraadje die net als hij en broer Yentl van stoeien houdt.
Mincke Pijpers, officieel de eigenaar van Raf, kan niet anders dan het eens zijn met haar kinderen. "We hebben Raf nog maar acht maanden, maar hij is al niet meer weg te denken uit ons gezin. Een Heidelwachtel is een mooie, slimme hond, maar ook behoorlijk energiek. Dat betekent veel wandelen, erop uit, naar het strand, want anders heb je een lastige hond thuis. Ik kom voor het eerst sinds jaren aan mijn stappen in de stappenteller", aldus de trotse eigenaresse.


Raf is niet de enige hond uit Oegstgeest die genomineerd is voor de verkiezing.

Men kan ook op Nikki stemmen: "De liefste en knapste rottweiler die er is", aldus baasje Angela Brokaar

Als derde is er ook nog Lassie, die Sophie de Weerdt als baasje heeft. "Lassie is een prachtige pup om te zien en heel fotogeniek. Ondanks dat ze zo jong is luistert ze al heel goed naar alle basis commando's. Iedereen die haar tegenkomt zegt dat nog nooit zo'n leuke pup te hebben gezien; men draait op straat dan ook om en komt naar haar toe. Ze is een hond met niet alleen een mooi uiterlijk maar ook een prachtig karakter en verdient de titel mooiste hond van Nederland."

Stemmen op Raf, Nikki of Lassie kan tot en met 12 maart via www.mooistehond.nl. De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>