Özcan Bayram viert zijn belangrijke treffer in de slotfase van de wedstrijd. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest pakt weer drie punten

De wedstrijd FC Oegstgeest uit tegen Floreant in Boskoop. Maar afgelopen zaterdag was niet Floreant de belangrijkste tegenstander maar vooral de wind die diagonaal over het veld heen raasde. Gevolg was dat de bal de meest vreemde capriolen maakte en hierdoor van de voetballers vooral veel improvisatietalent werd vereist om niet voor hele grote verrassingen te komen te staan.
Alleen als de bal laag bleef konden voorspelbare combinaties worden gespeeld. En daar slaagde FC Oegstgeest bij tijd en wijle zeer goed in.

In de eerste helft had FC Oegstgeest, met de diagonaal over het veld staande wind, tegenwind. Of dat nu een nadeel is of juist een voordeel was afgelopen zaterdag niet goed vast te stellen.
Het wedstrijdbeeld was in ieder geval wel zo dat het overwicht dat FC Oegstgeest in de eerste helft ook al had in de tweede helft alleen maar groter werd. Door het betere combinatievoetbal als de bal laag gehouden werd, had FC Oegstgeest het betere van het spel. Helaas werden de vele kansen niet verzilverd. Hierdoor bleef de stand op het scorebord tot laat in de tweede helft op de 0-0 staan.
Om de wedstrijd open te breken paste Huig-Jan Heeringa, de trainer van FC Oegstgeest, tegen het einde van de wedstrijd enkele spelerswisselingen toe. Zo kwam ook Özcan (Eus) Bayram in het veld. In eerste instantie op het middenveld, maar even later werd hij door Huig-Jan naar voren gestuurd. En alsof het zo moest gebeuren slaagde Eus er in om in de 84ste minuut een corner feilloos in te koppen: 0-1.
Uiteraard worden die laatste minuten dan toch nog spannend, maar gelukkig kon de verdediging van FC Oegstgeest de deur goed dichthouden.
Omdat Aarlanderveen tegen s.v. Kickers69 ook nog twee punten morste komt FC Oegstgeest toch weer dichterbij in de stand. Met het grote aantal wedstrijden nog voor de boeg maar hopen dat FC Oegstgeest de punten blijft binnen halen. Dat is immers het enige dat je zelf als ploeg in hand hebt.