Maandag 4 februari komt FC Oegstgeest oud papier ophalen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
'Doe het oude papier in tassen of dozen, dan waait het niet weg.'
'Doe het oude papier in tassen of dozen, dan waait het niet weg.' (Foto: )

Maandag 4 februari komt FC Oegstgeest oud papier ophalen

Komende maandag is het weer 'oud-papier-maandag'. Op de eerste maandag van de maand haalt FC Oegstgeest het oude papier op in bijna heel ­Oegstgeest.

"Dat doen we met perswagens, of waar dat lastig is, met een kleinere auto. We komen ook in Rhijngeest", laat Luuk van der Zon namens de voetbalvereniging weten. "Weliswaar wordt hier nog opgehaald met een auto met aanhanger. De aangeboden hoeveelheid oud papier neemt hier gelukkig wat toe. Dat betekent dat er minder papier en karton in de grijze afvalcontainers verdwijnt."
De gemeente is volop bezig met het herstructureren van het afvalbeleid. Welk afval wordt straks opgehaald en wel afval moet straks worden weggebracht? Zeker is voorlopig dat de verwerking van het oude papier blijft zoals ze is. Verenigingen en scholen dragen hier hun steentje bij aan het milieu. In ruil hiervoor ontvangen zij een gedeelte van de opbrengst. "Bij de nieuwe voetbal-fusieclub worden veel investeringen gedaan. De opbrengst uit het oude papier is hiervoor een welkome aanvulling. Draagt u de nieuwe vereniging een warm hart toe zet dan uw oude papier op de eerste maandag van de maand buiten."

"Wilt u ervoor zorgen dat het papier om uiterlijk 18.30 uur buiten staat", laat de ophaalploeg weten. "Doet u dit dan zoveel mogelijk op de containerplaatsen. Het is vroeg donker en onze ophalers kunnen uw papier dan gemakkelijker terugvinden. Ook als het slecht weer is halen wij het papier op. Doet u het in tassen of dozen, dan waait het niet weg. Opéén gepakt en gestapeld op de containerplaatsen krijgt de wind er ook minder vat op. In januari zat voor de ophalers het weer een beetje tegen. Er was een harde wind. Niet al het papier was aangeboden in dozen of zakken waardoor het kon gebeuren dat het papier de straat over ging (zie foto). En in straten waar maar aan één zijde geparkeerd wordt, maakt u het voor ons een stuk gemakkelijker als u het papier aan de vrije zijde wegzet."

Naast oud papier kunnen Oegstgeestenaren ook hun oude kleding inleveren. Niet langs de straat maar wel in de container bij FC Oegstgeest. Oud papier kan men daar ook plaatsen; voorlopig in de kar naast de container. Naast de papiercontainer staat een kleinere container met het opschrift 'inzameling oude kleding'. Deze container heeft in tegenstelling tot de meeste kledingcontainers een grote opening. Goede kleding wordt hergebruikt, lorren worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. "U kunt voor papier en oude kleding zeven dagen in de week terecht!"


Ophaaldata eerste halfjaar 2019: Maandag 4 februari, maandag 4 maart, maandag 1 april, maandag 6 mei, maandag 3 juni en maandag 1 juli. "Wij herinneren u aan de ophaaldagen door het plaatsen van de blauwe borden. De data staan ook in de milieukalender van de gemeente en op FCOegstgeest.nl."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>