Mogelijk onderzoek naar langparkeerders station Sassenheim | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het parkeerdek bij station Sassenheim is vanaf eind april gedeeltelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. | Foto: pr.
Het parkeerdek bij station Sassenheim is vanaf eind april gedeeltelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Mogelijk onderzoek naar langparkeerders station Sassenheim

Sassenheim • Wethouder Bas Brekelmans van de gemeente Teylingen overweegt een onderzoek te doen naar langparkeerders die gebruik maken van de parkeergelegenheid bij Station Sassenheim en die zorgen dat er geen plek is voor de dagelijkse gebruiker.

Door Nico Kuyt

Dit naar aanleiding van een brief die een inwoner onlangs naar de gemeenteraad stuurde. In december kon deze op het pas uitgebreide parkeerdek zijn auto niet stallen omdat het helemaal vol stond. De schrijver vermoedde dat het lag aan langparkeerders, omdat veel auto´s daar meerdere dagen blijven staan. Hij stelde betaald parkeren voor, want Sassenheim is een van de weinige stations rondom Schiphol waar je niet hoeft te betalen.

"Bij de recente uitbreiding met een parkeerdek is heel duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is voor langparkeerders. Als het gevoel er is dat het de spuigaten uit gaat lopen, dan komen er maatregelen", antwoordde wethouder Bas Brekelmans in de raadscommissie Bestuur op vragen van PvdA-burgerlid Paul Witteman.

Voor Brekelmans is het de eerste keer dat in een melding het gebrek aan parkeerruimte zo stevig wordt neergezet. Op veel dagen is het wellicht niet vol. Maar je weet maar nooit of er een aanzuigende werking heeft plaatsgevonden. Hij bespreekt het nu binnen het Bestuurscentrum. "Ik kan mij zomaar voorstellen dat wij inderdaad nader onderzoek gaan doen naar hoe vaak het gebeurt, of het tijd is om in te grijpen, of dat het hier een incident betreft. Als er veel langparkeerders blijken te zijn, dan gaan wij ingrijpen", aldus Brekelmans.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>