Jonge Oegstgeester uitgeverij focust op boeken over gezond leven | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Jonge Oegstgeester uitgeverij focust op boeken over gezond leven

Gek op boeken lezen was Suzanne Schram (32) als kind al. "Op basisschool De Kring las ik alles wat los en vast zat. Na het VWO op het Da Vinci-college ben ik dan ook literatuurwetenschappen gaan studeren in Leiden." Nu runt Suzanne sinds drie jaar haar eigen Oegstgeester uitgeverij.

Na haar bachelor te hebben afgerond, richtte Suzanne zich onder andere op digitale en nieuwe media. Eerst in Leiden, en later in Amsterdam. Daarna kwam de Oegstgeestse bij diverse uitgeverijen te werken, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor het uitgeven van e-books. "Bij een uitgeverij zie je van alles langskomen. In die tijd werd mijn interesse voor culinaire en gezonde boeken al gewekt."


In november 2015 besloot Suzanne Schram voor zichzelf te beginnen. "Vanaf dat moment ben ik mij helemaal gaan richten op boeken over gezond leven." De uitgeverij kreeg de naam 'Passie' vanwege haar passie voor gezond eten. "Heel graag wil ik door middel van mijn boeken Nederland een stukje gezonder maken."
Omdat haar vader ook uitgever is, kende ze het klappen van de zweep. "Het is belangrijk om je op de juiste titels te focussen. Soms vertaal ik bestsellers uit het buitenland, en soms zoeken schrijvers die ook een passie voor gezond leven hebben, mij op."


Uitgeverij Passie kende een vliegende start. Het eerste boek dat ze uitgaf: 'Hoe overleef je?' ('How not to die'), met als ondertitel 'Ontdek wetenschappelijk bewezen voedingsmiddelen die beschermen tegen ziekte en die ziekte omkeren', van auteur Michael Greger, was binnen een jaar aan zijn tweede druk toe. "Ik ben zelf heel enthousiast over dit boek, dat duidelijk aangeeft waar mijn passie ligt. Allerlei wetenschappelijke onderzoeken komen aan bod, die laten zien wat je moet eten om de kans om ziektes zo laag mogelijk te houden, of er zelfs van te genezen. Omdat ik zo enthousiast ben over het boek, omdat het geen onzin verkoopt, heb ik in mei vorig jaar ook het bijbehorende kookboek uitgegeven."
Suzanne streeft ernaar om als jonge uitgever vier boeken per jaar uit te geven. Vorig jaar zijn ook '50-plus Blijf fit, eet gezond!' van Laura van Hoogstraten en 'Puur Natuur: Groente' van Monique van der Vloed bij de uitgeverij verschenen. Mooie boeken om in de maand januari, de maand van goede voornemens, mee aan de slag te gaan.


Heeft de uitgeefster al plannen voor de komende jaren? "Ik ben in gesprek met een Amerikaanse uitgeverij over de rechten van een andere bestseller op het gebied van gezonde voeding. Dat wordt een mooi project. Verder hoop ik natuurlijk veel mooie boeken in dit genre uit te geven, waar veel mensen baat bij hebben."

(Willemien Timmers)

WINACTIE

Onder de lezers van de Oegstgeester Courant verloot Uitgeverij Passie vijfmaal het boek 'Hoe overleef je?' ('How not to die') van Michael Greger. Wie het boek graag thuisgestuurd wil krijgen, stuurt een mail naar redactie@oegstgeestercourant.nl o.v.v. 'Winactie boek'

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>