Timo Lichtenbeld en Vincent Sollevels stoppen de aanval van Alphense Boys. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Valse start FC Oegstgeest na winterstop

Algemeen

De selectie van FC Oegstgeest ontving Alphense Boys afgelopen zaterdag, 19 januari, voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Van beide ploegen zag het er tijdens de wedstrijd erg roestig uit. De wedstrijd kenmerkte zich door zeer matig spel van beide zijden. In het begin van de eerste helft kon FC Oegstgeest nog een klein beetje een vuist maken. Maar naar gelang de wedstrijd vorderde werd dat steeds minder. De wedstrijd eindigde in een 0-1 uitslag in het voordeel van Alphense Boys.

Als gevolg van het slechte combinatiespel aan beide zijden speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Beide keepers hoefden dan ook weinig in actie te komen. En daar waar dat wel nodig was, hielden ze hun doel schoon.

Direct na rust kwam Alphense Boys direct op 0-1. FC Oegstgeest kon in die stand ondanks de grote inzet niets meer veranderen. Combinaties klopten niet, passes kwamen niet aan en bovendien was er weinig creativiteit in het spel. Het feit dat enkele vaste krachten (Danny Wenink, Lars van Bommel, Adil Harfaoui) ontbraken mag hier geen excuus voor zijn. De enige kans van FC Oegstgeest was een diagonaal ingeschoten schot van Bob den Hollander in de 53ste minuut die net naast ging.

Omdat Aarlanderveen haar wedstrijd wel in winst omzette is de afstand in de stand, nu 10 punten, nog groter geworden. Kansen op kampioenschap en directe promotie naar de derde klasse worden hiermee wel erg gereduceerd. Dan rest alleen nog hopen op een vervangende periode om via de nacompetitie alsnog te promoveren.
Anderzijds is de competitie net op de helft, en voetbal is voetbal. Daarin kan van alles gebeuren. Maar nu wordt het wel zaak om het hoofd koel te houden en met overtuiging de volgende wedstrijden in te gaan en te geloven en te blijven vechten voor dat hoogste plekje.

Overige uitslagen: VV Koudekerk-V&AV Hazerswoudse Boys 0-3, VV Meerburg-Football Factory 4-3, FC Oegstgeest-Alphense Boys 0-1, VV SJC-SV Aarlanderveen 1-2, VV Woubrugge-Floreant BGC 1-2, SV Zevenhoven-LSVV'70 1-2, Roodenburg-SV Kicker'69 afgelast.