Een stroopwafel als troost omdat de aangekondigde rommelmarkt niet doorging. | Foto Wil van Elk
Een stroopwafel als troost omdat de aangekondigde rommelmarkt niet doorging. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Herinneringsmuseum deelt stroopwafels uit

Algemeen

Bezoekers van de bibliotheek keken zaterdagochtend 12 januari raar op toen zij werden ontvangen door een groep vrijwilligers van het Herinneringsmuseum. "Komt u voor de rommelmarkt?, die gaat niet door", en een schaal met stroopwafels werd enthousiast als troost voorgeschoteld.

"Een interne communicatiestoring", was de uitleg voor het niet doorgaan van de rommelmarkt. "De rommelmarkt is op 26 januari van 10.00 tot 14.00 uur in de grote zaal van Van Wijckerslooth", werd meermalen herhaald. Hoewel bij de ingang mededelingen hingen, waren de vrijwilligers nog druk met informatie verstrekken. "We hebben al heel veel mensen te woord gestaan." De schaal met stroopwafels werd regelmatig bijgevuld.

Tentoonstelling

Het Herinneringsmuseum is ingericht in een kantoorruimte op de begane grond in Rustenborch. Regelmatig komen er bezoekers die met belangstelling de inrichting met spullen uit grootmoeders tijd bewonderen. In de gang staan vitrinekasten waarin vrijwilliger Ineke Pellinkhof een paar keer per jaar een tentoonstelling inricht. Daar staan nu engelen en aanverwante artikelen in opgesteld.

Een groep van achttien vrijwilligers ontvangt de bezoekers: "We zijn open van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 16.30 uur, op maandag zijn wij dicht. We zoeken nog enkele vrijwilligers om ons team te komen versterken, ze kunnen zich ter plaatse aanmelden".

Verbouwing

Marente is bezig met een ingrijpende verbouwing van Van Wijckerslooth. Hoewel er flink moet worden geschoven met de beschikbare ruimtes, blijft het Herinneringsmuseum bestaan in de nieuwe inrichting. "Ook de bibliotheek en recreatieruimtes worden na de verbouwing weer in gebruik genomen", vertelde Angelique van Nobelen.

In een van de gangen hangen voorbeelden van de inrichting van het restaurant, de bibliotheek, vergaderruimte lounge en multifunctionele ruimte, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Voorbeelden van de meubelen zijn tot en met 28 januari te zien in de grote zaal. De vrijwilligers maken zich een beetje zorgen over de opslag van diverse spullen. "Er zijn dingen bij die wij in bruikleen hebben gekregen voor het museum." Een aantal keren per jaar wordt een selectie uit de verzameling gebruikt voor een rondreizende tentoonstelling, bijvoorbeeld in andere verzorgingstehuizen.

(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant