Kerkbalans 2019 start op zaterdag 19 januari. | Foto PR
Kerkbalans 2019 start op zaterdag 19 januari. | Foto PR

Actie Kerkbalans 2019

Geloof & Religie

Geloof is onbetaalbaar. Niet in geld uit te drukken. Je zou willen dat dat voor de kerk ook geldt. Dat een geloofsgemeenschap pro deo functioneert.

Maar de nuchtere feiten zijn hard. Er is geld nodig voor allerlei activiteiten, zoals jeugdactiviteiten, seniorenmiddagen, inspirerende kerkdiensten, pastoraat, themabijeenkomsten, aanwezigheid van de kerk in de buurt, catechese en toerusting. En om dat mogelijk te maken is er geld nodig voor een gebouw en wordt het salaris van de predikant betaald. Om deze kosten te kunnen betalen, bestaat de jaarlijkse Actie Kerkbalans, waarbij aan leden van de plaatselijke kerk wordt gevraagd een financiële bijdrage te geven aan zijn of haar kerkelijke gemeente. Maar ook niet-leden worden van harte uitgenodigd een bijdrage te geven. Al was het alleen maar om bijvoorbeeld de Groene of Willibrord Kerk in stand te houden als een locatie voor rouw- en trouw bijeenkomsten of als een onmisbaar dorpsgezicht. Iedere euro is van belang. Actie Kerkbalans 2019 start op zaterdag 19 januari om 13.00 uur met het (letterlijk en figuurlijk) luiden van de klokken van de Groene of Willibrord Kerk en duurt tot en met zaterdag 2 februari.
Meer informatie over de Protestantse Gemeente te Oegstgeest: www.pgoegstgeest.nl
Kerkbalans is een landelijke actie en initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk en de Oudkatholieke Kerk. De aftrap van de Actie Kerkbalans 2019 in de H. Augustinusparochie vindt op 19 januari om 13.00 uur plaats in de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk met het luiden van de klokken. Informatie: www.willibrordoegstgeest.nl.

Uit de krant

Uit de krant