Ook in Oegstgeest wappert de regenboogvlag | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Voor het Oegstgeester gemeentehuis wappert de regenboogvlag.
Voor het Oegstgeester gemeentehuis wappert de regenboogvlag. (Foto: Willemien Timmers)

Ook in Oegstgeest wappert de regenboogvlag

Sinds woensdag 9 januari hangt ook voor het Oegstgeester gemeentehuis de regenboogvlag.

Oegstgeest sluit zich hiermee aan bij andere gemeenten in de Leidse regio. Maandagmorgen was Leiderdorp de eerste gemeente die de vlag in de top hees.

De vlag-acties zijn een reactie tegen de Nashville-verklaring. Dit document werd in 2017 in de Verenigde Staten opgesteld vanuit conservatieve christelijke kringen. Het stuk spreekt zich uit tegen zaken als het homohuwelijk, polygamie en lgbti-seksualiteit in het algemeen. De in het Nederland vertaalde verklaring werd zaterdag online gezet, samen met de namen van zo'n 250 ondertekenaars.

Het idee om de regenboogvlag te laten wapperen kwam oorspronkelijk van de Leiderdorpse D66-fractie. Fractieleider Jeroen Hendriks over de het hijsen van de regenboogvlag: "Om te tonen dat in Leiderdorp iedereen meetelt, wie je ook bent, wie je ook liefhebt en - vanzelfsprekend - wat je ook gelooft (zelfs als het zo stuitend is)!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>