'Kerstbomen moeten nu worden weggebracht' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Kerstbomen moeten in principe worden weggebracht naar de gemeentewerf als ze niet op 3 januari zijn meegegeven.
Kerstbomen moeten in principe worden weggebracht naar de gemeentewerf als ze niet op 3 januari zijn meegegeven. (Foto: Archieffoto: Willemien Timmers)

'Kerstbomen moeten nu worden weggebracht'

"Je zou zeggen: net, welgesteld dorp dat Oegstgeest. Intussen struikel ik over de op straat gedumpte kerstbomen. Bij wijze van spreken, want zo snel struikel ik niet. Maar ik heb er zo 15 geteld in de 200m van mijn huis naar de supermarkt. Gewoon op straat gepleurd. Kutvolk", zo twittert @rolandbouman.

"De gemeente haalt de bomen niet op", twittert de gemeente terug. "De bomen die niet ingeleverd zijn op 3 januari kunnen naar de milieustraat aan de Haarlemmerstraatweg 30 gebracht worden."

Een andere twitteraar (@VissenInTroebel) schrijft: "U bent onbekend met de gewoonte dat de reinigingsdienst van de #Maregroep elk jaar zorgt voor het ophalen van ALLE kerstbomen en daar zijn wij in #oegstgeest heel blij mee."

Volgens een woordvoerder van de gemeente klopt deze laatste tweet maar ten dele. "Het is de bedoeling dat men de boom zelf aflevert bij de milieustraat. Medewerkers van de gemeente en van de Maregroep rijden rond om eventuele verdwaalde kerstbomen op te halen, ook al is dat eigenlijk niet de bedoeling. Dat rondrijden is een gunst en geen afspraak."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>