Afdeling Duin-en Bollenstreek Rode Kruis gesplitst | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Voorzitter van het district Renée Lucas, midden, drukt de hand van voorzitter Frans van Rijn en secretaris Petra Montagne van de afdeling Duin en Bollenstreek Rode Kruis.
Voorzitter van het district Renée Lucas, midden, drukt de hand van voorzitter Frans van Rijn en secretaris Petra Montagne van de afdeling Duin en Bollenstreek Rode Kruis. (Foto: PR)

Afdeling Duin-en Bollenstreek Rode Kruis gesplitst

Per 2019 is de afdeling Duin-en Bollenstreek van het Rode Kruis samengegaan met afdeling Katwijk en met afdeling Leiden.Dit is gedaan uit overwegingen van efficiency en effectiviteit, aldus Oegstgeestenaar Frans van Rijn, voorzitter van Duin-en Bollenstreek.

Kijkend naar opleidingen en de evenement-hulpverlening was er al heel veel samenwerking. Besloten is de gemeenten Oegstgeest en Teylingen onder Leiden te laten vallen en de overige gemeenten, zijnde Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, de Zilk en Lisse bij afdeling Katwijk onder te brengen. Alle diensten, zoals bijvoorbeeld opleidingen en evenement-hulpverlening gaan dus gewoon door. Het is nog niet duidelijk wat met het gebouw aan de Rijksstraatweg te Sassenheim, dat eigendom is van het Rode Kruis, gaat gebeuren, aldus Renée Lucas, voorzitter van het district Holland Midden waar de genoemde afdelingen onder vallen.
In Sassenheim is 22 december onder het genot van een hapje en een drankje afscheid genomen van de vrijwilligers en de afdeling.       

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>