Erepenning voor Mark Cremers | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Burgemeester Emile Jaensch reikte de erepenning uit aan Marc Cremers. Foto Wil van Elk
Burgemeester Emile Jaensch reikte de erepenning uit aan Marc Cremers. Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Erepenning voor Mark Cremers

De oudejaarsbijeenkomst op dinsdag 18 december werd goed bezocht. Burgemeester Emile Jaensch gaf Ed Wijnands de gelegenheid om een gedicht voor te lezen, reikte de erepenning van Oegstgeest uit aan Mark Cremers en kreeg van 'Leidse Glibber' Emile van Aelst een 3 octobertrui.

In de bijna drie jaar dat Emile Jaensch burgemeester is, heeft hij Oegstgeest fors zien groeien. "We hebben nu 24.379 inwoners. Wellicht snel naar de 25.000? We kennen en relatief grote doorstroming en er komen steeds meer inwoners uit het buitenland. Ons betrokken woonklimaat kent een rijk verenigingsleven. Wel vergrijzen we behoorlijk de komende jaren en veel ouderen willen verhuizen naar een comfortabeler en compacter huis in de buurt van voorzieningen en met gelijkgestemden. Ook jongeren willen hier graag blijven."

Leidse trui voor burgemeester tijdens goed bezochte oudejaarsbijeenkomst

Verder noemde Jaensch enkele grote gebeurtenissen in Oegstgeest, zoals de verkiezingen voor de gemeenteraad waarbij hij de drie wethouders noemde. Maar ook de oplevering van de Klinkenbergerplas en de vernieuwing van sportpark De Voscuyl kregen de aandacht. "Ik mocht onlangs de minister-president verwelkomen bij Airbus. Hij was vol lof over zoveel vernuft in ons dorp." Verder constateerde hij de verbetering van de veiligheid en dalende inbraken. Vooruitkijkend naar 2019 vertelde hij over de verkiezingen voor provincie, waterschap en het Europees Parlement. Verder over de bedrijvigheid bij De Boeg, de plannen voor het terrein rond Kasteel Endegeest en achter Corpus. Al met al meer werk voor minder ambtenaren in Oegstgeest.

De burgemeester roemde het werk dat Mark Cremers verrichtte als voorzitter van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) en reikte hem hiervoor de erepenning van Oegstgeest uit. "Ondernemend Oegstgeest op de kaart" is de toepasselijke tekst achterop de penning. Na een toost op het komende jaar werd hij zelf in het zonnetje gezet door 'Leidse Glibber' Emile van Aelst die hem een door Joke van der Poel gebreide rode 3 octobertrui overhandigde. "Je was jaloers op de trui van de Leidse burgemeester. Hierbij het verzoek om die volgend jaar te dragen tijdens de viering van het Leidens Ontzet."

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>