Park Duivenvoorde kan gebouwd worden | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Wonen

Park Duivenvoorde kan gebouwd worden

"Alle vergunningen zijn rond, en alle belemmeringen zijn weg", zo laat een woordvoerder van het Oegstgeester gemeentehuis weten, sprekend over Park Duivenvoorde dat op het oude ASC-terrein in het oude dorp gebouwd gaat worden.

"De bouwvergunning is nu definitief; alleen het wijzigingsplan rond de maatschappelijke voorzieningen is nog niet vastgesteld. Maar verder kan er een krul achter alles wat liep."

Voor de bouwers en de kopers van de vijftig 'karakteristieke, luxe koopwoningen' zal dit groene licht een grote opluchting zijn. Net zoals voor de verkopende partij, voetbal- en cricketclub Ajax Sportman Combinatie (ASC).
"We zijn blij dat er een einde komt aan dit lange verhuistraject", laat ASC-voorzitter Mark Melzer weten, wiens club ook lang heeft moeten wachten voor er naar de Overveerpolder verhuisd kon worden. "We kunnen de grond nu aan de ontwikkelaar gaan verkopen, en onze lening bij de Rabobank afbetalen." Melzer verwacht dat het nog een aantal weken duurt voordat alle zaken, bij onder andere de notaris, afgewikkeld zullen zijn. "Maar dat is te overzien. We zijn met name erg gelukkig met de constructieve manier waarop het overleg tussen alle partijen, zoals de gemeente en bezwaarmakers, de afgelopen tijd gelopen is. Fijn dat er geen nieuwe bezwaren zijn ingediend, maar we nu aan de slag kunnen."


Voetbalvereniging ASC leverde elke maand dat er niet gebouwd kon worden, vanwege onvoldoende oplossingen in het plan voor de waterproblematiek in het wijkje, 15.000 euro in.

Bij de verkoopmanifestatie in februari 2017 ging men uit van een verwachte oplevering in het najaar van 2018.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>