Vincent Solleveld haalt de aanval eruit tegen zijn oude club. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest overtroeft SJC

Sport

Bij het bezoek bij SJC kwam FC Oegstgeest na een moeizame start na driekwart in de eerste helft echt op gang (rust 1-3) en zette dat in de tweede helft versterkt door. Dit resulteerde uiteindelijk in een meer dan overtuigende overwinning van 2-8. Voor het publiek en zeker voor de FC Oegstgeest aanhang een wedstrijd om van te genieten.

De laatste competitiewedstrijd van dit jaar was uit bij SJC in Noordwijk.
Als je op het complex van SJC aankomt is goed te zien dat ze daar in een soort overgangstoestand zitten. Van het clubhuis is een deel verwijderd en afgesloten met een provisorische wand. Vermoedelijk was dit om plaats te maken voor het kunstgras dat nu op het hoofdveld ligt.
Op de website van SJC valt te lezen dat in maart 2019 wordt gestart met de nieuwbouw.

In de eerste minuten van de wedstrijd kreeg Abel Bormans al een grote kans toen hij alleen voor de keeper van SJC kwam. Hij wilde de bal via een lob over de keeper heen spelen maar raakte de bal verkeerd. Bijna halverwege de eerste helft werd een foutje van keeper Peter Messemaker genadeloos afgestraft 1-0. Later zou blijken dat dit ongeveer wel een laatste wapenfeit van SJC zou zijn. Want een penalty voor FC Oegstgeest in verband met een overtreding van SJC in het 16 meter gebied zou de wedstrijd volledig draaien. Adil Harfaoui schoot de penalty feilloos in. Voor rust kon FC Oegstgeest nog tweemaal tot scoren komen. De 1-2 kwam opnieuw op naam van Adil Harfaoui. En de derde werd goed onderschept en via Timo Lichtenbeld richting Mario Gianfiglio gepast die vervolgens goed afmaakte: 1-3.

Met het groter geworden overwicht kwam FC Oegstgeest bij tijd en wijle toe aan mooie combinaties waardoor de snelheid van het spel zichtbaar omhoog ging. Vlak voor rust kopte Bob den Hollander tijdens zo'n mooi opgezette aanval net naast.
In de tweede helft kwam SJC nauwelijks meer in het spel voor. Een doelpunten regen volgde Bob den Hollander 1-4, 2-4, Bob den Hollander 2-5, Mario Gianfiglio 2-6, Adil Harfoui 2-7 en de laatste treffer een 'rommelgoal' van Abel Bormans 2-8.

In het interview dat Bas Nieuwenburg gaf voor Leidenamateurvoetbal verklaarde hij dat "Druk blijven zetten op Aarlanderveen" belangrijk is. Geen punten meer laten liggen en Aarlanderveen moet nog wel punten gaan morsen ...

Al met al bewijst FC Oegstgeest met deze wedstrijd weer dat ze nog steeds groeiende zijn. Voor het publiek leuk om naar te kijken.

Met de laatste competitiewedstrijd achter de rug volgt volgende week alleen nog de bekerwedstrijd tegen Berkel uit. In de competitie komt Berkel uit in de tweede klasse C. Tot nu toe was FC Oegstgeest zeer succesvol in de beker dus misschien een bezoekje waard volgende week?