FloreoKids neemt PIKO over | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Feest bij de oprichting van PIKO in september 2007. | Archieffoto Willemien Timmers
Feest bij de oprichting van PIKO in september 2007. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: )

FloreoKids neemt PIKO over

De in Oegstgeest gevestigde kinderopvangorganisatie PIKO (Professioneel In Kinder Opvang) wordt per 1 januari 2019 overgenomen door FloreoKids. PIKO ontstond elf jaar geleden uit de stichting Peuterspeelzalen Oegstgeest.

FloreoKids, een van origine Leiderdorpse kinderopvangorganisatie, versterkt op deze wijze haar positie als kleine, regionale en maatschappelijke kinderopvangorganisatie.

PIKO houdt op te bestaanDe locaties die worden overgenomen liggen aan de Aert van Neslaan (Kids & Ko), Van Houdringelaan (Kids World) en Clusiushof (Poelkids). De vestigingen in Oegstgeest behouden hun locatienaam en hun aanbod van flexibele kinderopvang. Alle medewerkers en klanten gaan mee over. PIKO BV houdt op te bestaan.


"In de Leidse regio wordt steeds meer samengewerkt over gemeentegrenzen heen. Niet alleen door gemeenten zelf, maar ook door het onderwijs. Initiatieven zoals de Leidse Aanpak, zijn eveneens gemeentegrens-overstijgend. Daarbij past een maatschappelijke, op het kind georiënteerde aanpak van kinderenopvang. Wij zijn trots dat wij dit kunnen bieden", aldus Johan Vriesema, directeur-bestuurder van FloreoKids.


FloreoKids heeft als doel ouders te ontzorgen en hun kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling en werkt daarbij samen met onderwijs, sportverenigingen en welzijnsorganisaties. Als maatschappelijke organisatie staat FloreoKids midden in de lokale samenleving. FloreoKids heeft in totaal 18 locaties in Leiderdorp, Hoogmade, Woubrugge, Leiden en nu dus ook Oegstgeest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>