Afbeelding

Fiks pakt koppositie na moeizame zege op KVS

Korfbalvereniging Fiks heeft afgelopen zaterdag ook de derde zaalcompetitie gewonnen en pakte door het verlies van medekoploper Swift bij Oranje Wit de koppositie in de overgangsklasse. Gemakkelijk was de ontmoeting tegen middenmoter KVS geenszins. Pas 10 minuten voor tijd tekende de zege zich af. Uitslag 18-15.

Zeker de eerste helft was er één om snel te vergeten. Na 0-1 scoorde Fiks pas in de achtste minuut de gelijkmaker door een raak schot van Ilse Hazekamp. Het was overigens de enige achterstand die Fiks heeft gekend. KVS kon niet profiteren van het matig spelende Fiks. Dit had te maken dat het verdedigend bij Fiks wel op orde was en weinig ruimte gaf om gemakkelijk aan te leggen voor schoten. Daarbij speelde ook het weinig zuivere schot van de tegenstander een rol. In dat opzicht hadden beide teams een identiek probleem. Tekenend was de 4-4 stand na 21 minuten. "KVS zette goed druk en mijn team lukte het niet daarmee goed om te gaan. Er werd te geforceerd gespeeld en als ook het schot faalt, dan zijn de problemen verklaard", gaf trainer Rick Nell aan. Hij wees daarbij ook op meerdere gemiste strafworpen en de matige afwerking uit vrije ballen. Missen van strafworpen was eveneens bij KVS een probleem. Pas in de laatste vier minuten van de eerste helft kwam er van beide kanten vaart in het scoreverloop. Van 4-4 kwam de ruststand op 8-7. Melissa Heijne bracht Fiks op genoemde ruststand en zou met haar vier treffers van belangrijke waarde zijn voor het uiteindelijk positieve resultaat. Lange tijd bleef KVS in het spoor van Fiks en liet daarmee zeker een staaltje veerkracht zien om er alles aan te doen om te willen stunten in De Cuyl. Na treffers van Dominic van Welzen (5 scores in deze wedstrijd) en Kevin Vreeken ontstonden tekenen voor een goede afloop (13-10). KVS kon het gaatje niet meer dichten en Fiks hield vanaf toen controle over de wedstrijd, die uiteindelijk met een 18-15 zege alsnog de gewenste wending kreeg. Lianne Anholts, Michelle Rozenbroek (2) en Jan Anholts hadden ook een scorende bijdrage. Komende zaterdag wacht Fiks in Dordrecht een loodzware tegenstander; Sporting Delta, dat slechts twee punten achterstand heeft; eenzelfde marge als Swift en Oranje Wit.
Het tweede selectieteam veegde tegenstander Twist 2 met 23-8 de hal uit. Van tevoren was het niet de vraag of, maar met hoeveel team van Rob Schoof ging winnen. Het grote klassenverschil tussen de teams kwam ontegenzeggelijk aan het licht.