Danny Wenink na het missen van de kans op de openingstreffer. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest verliest ongelukkig

FC Oegstgeest, tot nu toe ongeslagen moest afgelopen zaterdag de volledige drie punten aan de nummer 1 van de competitie laten, Aarlanderveen. De teams waren zeker aan elkaar gewaagd. Een gelijkspel zou een betere weergave zijn geweest van de verhoudingen. De keeper van Aarlanderveen speelde een hoofdrol. Want het was dankzij hem dat FC Oegstgeest niet tot scoren kon komen.

De wedstrijd begon wat mat. Je kon zien dat beide ploegen geen puntenverlies wilden lijden, aftasten dus. Bij tijd en wijle was er mooi voetbal te zien in de combinaties die beide ploegen lieten zien. Maar echt gevaarlijk werd dat niet. Tot kort voor rust, rond de 43ste minuut toen kreeg Danny Wenink kort achter elkaar twee kansen. Jammer genoeg zonder het gewenste resultaat. De keeper blokkeerde beide pogingen.
Na rust kwam er meer beweging in de wedstrijd en dus ook meer openingen. Het overwicht van de teams ging wat op en neer. In het begin van de tweede helft had FC Oegstgeest wat meer overwicht. Dit resulteerde in de 50ste minuut in een mooie kans wederom voor Danny Wenink. Via een voorzet kopte hij de bal in. Maar ook nu wist de keeper van Aarlanderveen, die vandaag een topdag had, de inzet te verijdelen. Ook na een kwartier in de tweede helft was FC Oegstgeest nog kansrijk. Adil Harfaoui schoot net naast.
Geleidelijk verschoof het overwicht nu langzaam naar de Aarlanderveen zijde, enkele kansen volgden. Dit resulteerde toen in de 67ste minuut alsnog in een doelpunt voor Aarlanderveen 0-1. Tot nu toe had Peter Messemaker met succes alle pogingen verijdeld.
Nu was FC Oegstgeest natuurlijk aan zet. Ze voerden de druk op, maar tot een echte kans kwam het pas rond de 80ste minuut toen Danny Wenink alleen voor de keeper van Aarlanderveen kwam. Maar ook nu bleef de keeper in zijn hoofdrol en keerde het schot. FC Oegstgeest bleef de druk opvoeren, maar Aarlanderveen gaf tot het eindsignaal van de scheidsrechter niets meer weg.
Resultaat is een wedstrijd met teams van ongeveer gelijke sterkte waarbij het nu voor FC Oegstgeest niet echt meezat. Een gelijkspel zou in dit geval meer terecht zijn. Maar ook dat is voetbal.
Tot toe stonden Aarlanderveen en FC Oegstgeest met afstand bovenaan in de competitie. Maar na het puntenverlies eerder en de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag komen de andere ploegen dichterbij. Woubrugge is nu op 3 punten van FC Oegstgeest genaderd en de afstand tot Aarlanderveen vergroot van 4 naar 7 punten.
Met de tweede helft van de competitie nog voor de boeg kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. Een revanche tegen Aarlanderveen is er natuurlijk één van. Maar ook het kampioenschap staat nog steeds nadrukkelijk op de wensenlijst van de selectie van FC Oegstgeest.
Volgend week gaat FC Oegstgeest (2, 24 punten) op bezoek bij SJC. SJC staat met 18 punten op de 6de plaats. Afgelopen zaterdag won SJC nog met grote cijfers van Zevenhoven. Zevenhoven waar FC Oegstgeest niet zulke goede herinneringen aan heeft.

Overige uitslagen: Floreant BGC-SV Kickers'69 2-1, VV Koudekerk-Football Factory 4-3, VV Meerburg-LSVV'70 2-2, Roodenburg-Alphense Boys 1-4, VV Woubrugge-V & AV Hazerswoudse Boys 4-3, SV Zevenhoven-VV SJC 1-5.