Cheque van Soek voor Scarabee | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Vlnr: Sandra de Roos (winkelcoördinator Soek), Gabrie Lansbergen (penningmeester inloophuis Scarabee), Maria Smits (voorzitter bestuur Soek), Jolanda Ratten (bestuurslid Soek & gastvrouw inloophuis Scarabee).
Vlnr: Sandra de Roos (winkelcoördinator Soek), Gabrie Lansbergen (penningmeester inloophuis Scarabee), Maria Smits (voorzitter bestuur Soek), Jolanda Ratten (bestuurslid Soek & gastvrouw inloophuis Scarabee). (Foto: Willemien Timmers)

Cheque van Soek voor Scarabee

Op woensdag 5 december vond een feestelijk moment plaats in de Soek - kringloopwinkel aan de Rhijngeesterstraatweg. Om 12.00 uur overhandigde Maria Smits namens alle vrijwilligers van Soek een fraaie cheque aan Gabrie Lansbergen.

Soek (Stichting Oegstgeester Kringloop) doneert ieder jaar een gedeelte van haar opbrengst aan een goed doel en dit jaar kwam inloophuis Scarabee, vanwege de aansporingen van Jolanda Ratten, hiervoor in beeld.

Smits wees op de maatschappelijke én sociale functie van beide organisaties en vond het een mooie gedachte dat de opbrengst van goederen die een nieuw leven krijgen, wordt doorgegeven aan het inloophuis. "Daarmee is de kringloop rond." Ook Ratten zag veel parallellen: "Soek en Scarabee zijn allebei vrijwilligersorganisaties waarin we luisteren naar mensen." De tevreden Lansbergen heeft al een bestemming voor de donatie: "We gaan het inzetten voor onze communicatie zodat nog meer mensen in de regio Scarabee leren kennen. En we gaan iets bijzonders organiseren rondom Wereldkankerdag begin volgend jaar."

Inloophuis Scarabee is een huis waar mensen die zijn geraakt door kanker elkaar ontmoeten. Patiënten, ex-patiënten, hun partner, kinderen, familieleden en goede vrienden zijn welkom voor een praatje, contact, rust, informatie of een activiteit. Scarabee is er voor mensen uit Leiden én omliggende gemeenten. Het inloophuis is gevestigd aan de Oude Vest 17 in Leiden, tegenover de Lakenhal. 

Openingstijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur en woensdag van 10.00 - 13.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>