Jubilerende muziekschool Bergen Muziek breidt uit naar Warmond | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Joost van Bergen en Henegouwen. | Foto: Willemien Timmers
Joost van Bergen en Henegouwen. | Foto: Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Jubilerende muziekschool Bergen Muziek breidt uit naar Warmond

regio • Dit jaar bestaat de Oegstgeester muziekschool Bergen Muziek vijf jaar. En ook al is het aantal leerlingen exponentieel gegroeid, de passie voor het doorgeven van de liefde voor muziek is niet minder geworden bij Joost van Bergen en Henegouwen.

Door Willemien Timmers

Al langer gaf Van Bergen en Henegouwen drumles, maar in 2013 trok hij de eerste externe docent aan, en vormde zich een muziekschool. "Zelf kon ik voor mijn kinderen niet de muziekles vinden die ik zocht, en ik merkte dat andere ouders ook op zoek waren. Ik had, na mijn afstuderen aan het Rotterdams Conservatorium in 1994, jaren ervaring opgedaan bij een gemeentelijke muziekschool in Noord-Holland, en leerde daar vooral hoe ik het niet aan wilde pakken", zegt hij met een lach. "Niet afhankelijk zijn van subsidies of eindeloos vergaderen over dingen die er niet toe doen, maar muzikale ervaring doorgeven en ondernemerschap tonen. Bovendien wilde ik leerlingen ook samen laten spelen in ensembles of bands."

In de vijf jaar van zijn bestaan groeide Bergen Muziek naar vier locaties, meer dan driehonderd leerlingen en meer dan twintig docenten. Zij geven de lessen voor inmiddels twaalf verschillende muziekinstrumenten. Ukelele-les is vanaf september ook aan het aanbod toegevoegd. En de groei is er nog niet uit: "Zolang we docenten en locaties kunnen vinden die aan onze kwaliteitseisen voldoen, bouwen we graag verder. Wel willen we het persoonlijke contact met de leerlingen blijven waarmaken".

Warmond

In januari van 2019 worden de eerste lessen van Bergen Muziek gegeven in theater Het Trefpunt in Warmond. "Uit de eerste reacties van ouders blijkt dat in Warmond behoefte is aan een centrale plek waar degelijk muziekonderwijs gegeven wordt. We gaan er alles aan doen om dat vorm te geven."

Joost van Bergen en Henegouwen is naast ondernemer nog steeds muzikant. Regelmatig treedt hij als drummer op. "Ik voel mij tot beiden aangetrokken. Zowel de vaardigheden van muzikant als die van ondernemer waren onmisbaar om Bergen Muziek van de grond te krijgen."

Wie het cello-ensemble en het Bergen Popkoor van Bergen Muziek live wil meemaken is op 27 januari welkom in het Koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Meer op www.bergenmuziek.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>