Bibliotheek omgetoverd tot 1001 nachten restaurant | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: PR

Bibliotheek omgetoverd tot 1001 nachten restaurant

Donderdagavond 29 november was de bibliotheek in mysterieuze sferen gehuld. Met enkel nog de sfeerverlichting aan werden de boekenkasten het decor voor een hele bijzondere gelegenheid.

Ter afsluiting van de maand Nederland Leest in het teken van voeding, waren veertig gasten uitgenodigd te komen genieten van een bijzondere Syrische maaltijd. Deze bijzondere avond was een nieuwe samenwerking tussen de kookclub van het Dorpscentrum Lekker Anders en de bibliotheek. Volgens de gasten mag er vaker worden samengewerkt als dit het resultaat is.

Eva Swinkels gaf een verpletterende Syrische buikdansdemonstratie

Kort voor de maaltijd werd er even gesproken over het Taalhuis, een project binnen de bibliotheek Bollenstreek waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven en beter Nederlands te leren. Daarna hoorde men van George Zaku en zijn vrouw Susan welke lekkernijen de cateraars Khalil hadden gemaakt. Ze vertelden dat koken in Syrië een zeer serieuze aangelegenheid is en ze vaak uren in de keuken staan. Natafelen is er dan weer niet bij, als het eten op is gaat iedereen snel weer naar huis. Bijzonder om zo de gewoontes te leren kennen van een ander land in je eigen vertrouwde bibliotheek.

Nadat de eerste honger was gestild door falafel, humus, Syrisch brood en enkele salades werd er opeens een sterretjeslamp aangezet. De oosterse muziek werd harder gedraaid en een schaars geklede dame deed haar entree. Eva Swinkels, van dansschool Dos Bailadores in Leiden gaf een verpletterende Syrische buikdansdemonstratie waar iedereen van stil viel. Daarna kon er nog worden genoten van de zoete lekkernij baklava gepaard met muntthee en koffie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>