Afbeelding

ASC even de weg kwijt

De voetballers van 'het eerste van ASC zijn de flow even kwijt waarin ze juist weken verkeerden. Ging het vorige zondag al mis tegen RKDES uit, afgelopen zondag ging Graaf Willem/VAC er met de punten vandoor. De tegenstander verliet Sportpark Overveer met een 1-3 zege.
Jammer, omdat behalen van punten hard nodig is om na afloop van de eerste competitiehelft bij de eerste zes te eindigen. Daarmee is deelname gegarandeerd om door te gaan in de hogere poule. Er viel weinig af te dingen op het resultaat. Er zat weinig lijn in het spel van ASC met zwakke passing naar de voorhoede tot gevolg. Bovendien domineerde aanvallend de tegenstander en de beste kansen op de openingstreffer kreeg. Er viel niets af te dingen toen dit offensief zich uitbetaalde in twee snelle doelpunten; de eerste treffer was een rake kopbal uit een corner en nummer twee kwam voort uit een verdedigingsfout waardoor de spits de bal voor het intikken kreeg. Het enige echte wapenfeit van ASC een kopbal van Jesse Tas op de paal. "Er zal in de eerste helft geen beleving in ons spel; het was statisch. Weliswaar begonnen we de tweede helft beter; zeker na de benutte penalty, maar konden niet doordrukken", verwoordde Ilker Kacar. Jelle Schouten: "We wilden te veel de lange bal spelen, maar die viel vaak niet goed. Ook veranderen in de opstelling: vier man in de voorhoede, bracht niet de zo verlangde kentering". De benutte strafschop door Ruben Dutrieux (gegeven omdat Jelle Schouten onderuit werd gehaald binnen de 16 meter) leek de formatie van Mo Boudrine hoop te geven. De aanval werd nadrukkelijker gezocht, maar naarmate de tijd verstreek, moest achterin ruimte worden weggegeven. Uit de counters kreeg de tegenstander diverse kansen. Twee minuten voor tijd leidde een gericht afstandsschot vanaf de middenlijn tot de 1-3.