De ijsbaan op de Ezelenwei komt langzaam weer onder water te staan | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Cees Juffermans en Jan Mulder draaien gezamenlijk de inlaat van de ijsbaan open.
Cees Juffermans en Jan Mulder draaien gezamenlijk de inlaat van de ijsbaan open. (Foto: Wouter Turkenburg)

De ijsbaan op de Ezelenwei komt langzaam weer onder water te staan

Cees Juffermans en Jan Mulder hebben op zaterdag 1 december gezamenlijk de inlaat van de ijsbaan opengedraaid.

Dit is voor IJsclub Oegstgeest het startschot voor het schaatsseizoen op natuurijs 2018-2019. Over enkele dagen zal de baan op de Ezelenwei bij Kasteel Oud0Poelgeest volledig onder water staan. Nu nog de vorst waarvan niemand weet of die Nederland bereikt.

Volgens Maarten Noort, huis-meteoroloog van de ijsclub, zijn er enorme koude gebieden die op dit moment rond ons land cirkelen. Het is een kwestie van tijd en geluk of er een over ons land komt te liggen, net zoals dit jaar begin maart.

Het clubhuis en de baan zijn vandaag tip-top in order gemaakt om straks de Oegstgeester schaatsliefhebbers te ontvangen.

Lees meer in de Oegstgeester Courant van 5 december.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>