Extra stalling voor fietsen bij station Voorhout | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:
Verkeer

Extra stalling voor fietsen bij station Voorhout

Voorhout • Bij elf stations worden door de Provincie Zuid-Holland de komende jaren in totaal ruim 2400 nieuwe fietsparkeerplekken toegevoegd, bovenop de 4000 die momenteel gerealiseerd worden. Station Voorhout krijgt er door de maatregel 170 extra parkeerplekken voor de fiets bij.

"Om te voldoen aan de groeiende vraag naar fietsparkeerplekken bij stations, investeren de provincie Zuid-Holland en de gemeenten komende jaren 4,9 miljoen euro in nieuwe stallingen", vertelt gedeputeerde Floor Vermeulen. "De staatssecretaris maakte bekend dat zij dit bedrag aanvult met nog eens 3,3 miljoen. Met dit geld kunnen we, samen met ProRail, een belangrijke stap zetten in de realisatie van voldoende fietsparkeerplekken bij stations."

Stations

Met het beschikbare budget kunnen ruim 2400 nieuwe fietsparkeerplekken worden gerealiseerd. Deze komen bij de stations Bodegraven (160), Gorinchem (170), Gouda-Goverwelle (180), Hillegom (114), De Vink (400), Sliedrecht (110) en Sliedrecht Baanhoek (200), Voorhout (170), Zwijndrecht (450), Dordrecht-Zuid (250) en Dordrecht-Stadspolders (200).

Sassenheim

Gemiddeld gaat het om een toename van 33 procent per station. Een deel van het geld wordt gebruikt om samen met ProRail en de gemeenten de grote uitbreidingen bij de stations Dordrecht en Leiden Centraal voor te bereiden, waar respectievelijk 1.380 en maar liefst 6.000 nieuwe fietsparkeerplekken moeten komen.

Ook op andere stations in de provincie Zuid-Holland werken gemeenten, ProRail en provincie samen aan de uitbreiding van fietsenstallingen. Bij de stations Gouda, Leiden Lammenschans en Sassenheim worden de komende tijd 4000 nieuwe fietsparkeerplekken aangelegd.

Meer berichten