Yoni Evers mocht invallen in team 1 en speelde tegen Paul Haldan, die dertig jaar geleden een Europese topspeler was. | Foto Henk van Gijzen
Yoni Evers mocht invallen in team 1 en speelde tegen Paul Haldan, die dertig jaar geleden een Europese topspeler was. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Oude meesters zijn Pecos de baas

Sport

In de uitwedstrijd had Pecos het veteranenteam van De Veluwe nog weten te kloppen, maar op eigen tafel ging het zaterdag jammerlijk mis: 3-7.

Voor Yoni Evers (20), invaller uit team 3, had het alsnog een memorabele middag kunnen zijn. Evers is alleen te jong om zich te realiseren wie er tegenover hem stond. Toen hij werd geboren, had Paul Haldan er al een tafeltenniscarrière op zitten. De genaturaliseerde Roemeen was zes keer Nederlands kampioen, deed van 1988 tot 1994 mee aan twee WK's en vier EK's en haalde op de Olympische Spelen van Barcelona de laatste 16 van het enkelspel. Daarna stopte hij een tijd.

Inmiddels is hij 53, van beroep technisch directeur van de tafeltennisbond, weer actief bij zijn oude club De Veluwe en op de ranglijst toch nog de nummer 58 van Nederland. Voor Yoni Evers was het naar eigen zeggen bijzonder om in Pecos 1 te mogen invallen en met bondsscheidsrechters te spelen, maar de iconen aan de overkant van de tafel zeiden hem eigenlijk niet zoveel. Behalve tegen Haldan mocht hij ook aantreden tegen Ron van Spanje, de Nederlands kampioen van 1983 en 1985. Niet onverwacht werden het twee ruime nederlagen, al pakte Evers daarna brutaal een 2-0 voorsprong tegen de jongste Apeldoorner, Lode Hulshof, die hij helaas net zo snel weer kwijt was: 2-3.
De Oegstgeester punten werden gescoord door Ibrahim Yildizlar, die knap en overtuigend de twee oudjes versloeg, en Elwin Huiden, die alleen Van Spanje de baas was. Dat Pecos gaat degraderen uit de eerste divisie is na dit weekend een zekerheidje. De achterstand op de beide nummers voorlaatst is elf punten.


Ook Pecos 2, dat in de andere eerstedivisiepoule vecht voor plek drie of vier, deed slechte zaken door een 2-8 tegen Westa. Twee winstpartijen van Tony Nader voorkwamen na de 0-6 tussenstand een nog desastreuzer resultaat. De achterstand op nummer vier SKF is drie punten, zaterdag is het onderlinge duel in Veenendaal.

Uit de krant

Uit de krant