Danny Wenink in actie voor FC Oegstgeest. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Danny Wenink in actie voor FC Oegstgeest. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest laat twee punten liggen

FCO reisde zaterdag af naar Hazerswoude voor de wedstrijd tegen Hazerwoudse Boys. Zeker aan het begin van de eerste helft zag het er niet naar uit dat FCO met puntendeling naar huis zou gaan. In de voetbal.nl app is Joep van Tulder gekozen tot 'Player of the Match'.

In de eerste minuten kwam Bob den Hollander al een paar keer in kansrijke positie. Ook het schot van Adil Harfaoui bereikte geen doel. Nog geen man overboord dus. Er zullen nog genoeg mogelijkheden komen. Dat was op dat moment de gedachte. Maar later in de eerste helft namen de mogelijkheden af en kreeg Hazerwoudse Boys juist enkele opgelegde kansen. De eerste was een aanvaller die vrij voor de FCO-keeper, Peter Messemaker, kwam. Maar deze punterde de bal heel onhandig, gelukkig voor FCO, naast. De tweede was vlak voor rust toen kon de constant goed keepende Peter Messemaker een honderd procent kans goed verijdelen. Het spel van FCO werd richting rust steeds slordiger. Er werd nog steeds hard gewerkt, maar met weinig resultaat. Passes kwamen niet meer aan en de spelers begonnen dat ongenoegen zelfs tegen elkaar te uiten. Met een 0-0 stand werd dus gerust.

De FCO-spelers leken als herboren uit de kleedkamer te komen. Identiek aan de eerste fase in de eerste helft zag het spel er nu ook weer kansrijk uit. Maar nu met meer succes, Lars van Bommel zette de bal voor en in het duel bemachtigde Adil Harfaoui de bal en schoot foutloos in 0-1.
Rond de 73ste minuut was er nog een mogelijkheid. Nu wist de Hazerwoudse Boys keeper de bal ternauwernood via zijn arm en hoofd over het doel te werken. Dit resulteerde vervolgens in een corner. Maar ook deze werd door de keeper op de doellijn gered. Evenals in de eerste helft doofde ook nu, ondanks het harde werken, het spel een beetje uit en begon FCO weer steeds meer tegen zichzelf te voetballen.
Tot overmaat van ramp gaf de scheidsrechter in de laatste minuten van de wedstrijd een penalty naar aanleiding van een onhandige overtreding in de 16 meter van FCO. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijke stand van 1-1.

Met dit resultaat loopt FCO nu een achterstand op van twee punten op Aarlanderveen. Jammer dat ze bij Hazerwoudse Boys twee punten lieten liggen. Nieuwe kansen komen volgende week tegen Zevenhoven. Zevenhoven neemt op dit moment de twaalfde plek in op de ranglijst.