De stickers die het burgerinitiatief had laten maken vonden gretig aftrek. | Foto's Willemien Timmers
De stickers die het burgerinitiatief had laten maken vonden gretig aftrek. | Foto's Willemien Timmers

Inwoners Oegstgeest enthousiast aan de slag met buurtnetwerken

Algemeen

Zo'n 150 inwoners van Oegstgeest kwamen zaterdag 10 november, op de dag van de mantelzorg, bij elkaar om aan buurtnetwerken te werken.

De stickers die het burgerinitiatief had laten maken voor het project Ken je Buren vonden gretig aftrek. Op die stickers kunnen buren elkaars naam en telefoonnummer noteren om hulp in geval van nood. Ook hebben zich verschillende buurtambassadeurs gemeld om aan de buurtnetwerken te werken.

Oud-staatssecretaris Jet Bussemaker en wethouder Jan Nieuwenhuis deden zaterdag de aftrap voor het project Ken je Buren in het Dorpscentrum in Oegstgeest. Zij benadrukten beiden het belang van nabuurschap als aanvulling en ondersteuning bij mantelzorg. Bussemaker vertelde over de persoonlijke ervaringen met de mantelzorg voor haar eigen vader. "Ouderen willen vaak niet verhuizen als ze hulp nodig hebben, juist omdat ze in hun eigen omgeving de buren kennen. Buren kunnen veel betekenen; gezelligheid en nabijheid in noodsituaties. Maar buren zijn geen mantelzorgers."

Jet Bussemaker schreef ook het voorwoord voor de 'Reisgids Mantelzorg', waarvan ze het eerste exemplaar in ontvangst nam.

De welzijns- en zorgorganisaties in Oegstgeest tekenden tijdens de bijeenkomst de intentieverklaring waarbij zij het project Ken je Buren ondersteunen.

Voorzitter Guus Bannenberg van Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest, die de bijeenkomst organiseerde, sprak de hoop uit dat het project 'Ken je Buren' een beweging wordt: "Zodat niemand alleen komt te staan."

De welzijns- en zorgorganisaties in Oegstgeest tekenden tijdens de bijeenkomst de intentieverklaring waarbij zij het project Ken je Buren ondersteunen.

Uit de krant

Uit de krant