Klas 3B van het Wellant op de foto met Ludwien Wassink (Eva), wethouder Jan Nieuwenhuis, docente Ria Hoogendoorn en de jongens van de Fietskruideniers. | Foto Willemien Timmers
Klas 3B van het Wellant op de foto met Ludwien Wassink (Eva), wethouder Jan Nieuwenhuis, docente Ria Hoogendoorn en de jongens van de Fietskruideniers. | Foto Willemien Timmers

'Wat fijn dat er mantelzorgers zijn'

Algemeen

Ook dit jaar laat de gemeente Oegstgeest aan haar mantelzorgers weten dat hun inzet om voor een naaste te zorgen, zeer gewaardeerd wordt.

Meer dan 160 bloementaarten, gemaakt door leerlingen van het Wellantcollege, werden door de jongens van de Fietskruideniers bezorgd bij mantelzorgers die zorgen voor een naaste woonachtig in Oegstgeest.
Wethouder Jan Nieuwenhuis, met zorg in zijn portefeuille, was aanwezig op het Wellantcollege aan de Lange Voort toen de laatste bloementaarten op 7 juli de bezorgdozen in gingen.
"Hartelijk dank voor het maken van de mooie bloementaarten", sprak hij de leerlingen toe. Hij legde aan de scholieren uit wat mantelzorgers zijn, en benadrukte dat het hierbij niet gaat om vrijwilligers die even bijspringen. "Mensen zorgen vaak veel uren voor hun familie of partner, en raken soms daardoor zelf overbelast. Dat moeten we voorkomen."
Bij elk bloemstuk kregen de mantelzorgers een kaart met daarop de tekst 'Wat fijn dat er mantelzorgers zijn', en een persoonlijke boodschap van de wethouder binnenin.
Docente Ria Hoogendoorn is elk jaar blij met de opdracht die ze van de gemeente krijgen. "We hebben er ook dit jaar weer iets moois van gemaakt. De bloementaarten kunnen wel drie weken mooi blijven. Voor de leerlingen een goed project om veel van te leren."
Ook Ludwien Wassink, coördinator van Stichting Eva, was aanwezig. Stichting Eva is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt. Zij organiseerden ook een zeer geslaagde High Tea bij Restaurant De Jonker op donderdag 8 november.

(Willemien Timmers)

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant