Preventie actie rondom station Sassenheim | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Preventie actie rondom station Sassenheim

Sassenheim • De gemeente Teylingen houdt de komende twee maanden een preventie actie rondom het station Sassenheim, met extra toezicht op de fietsenstallingen en de parkeergarage.

In november en december houdt de gemeente extra preventief toezicht bij station Sassenheim. Naast inzet van de BOA's en politie huurt de gemeente voor acht uur per week extra toezichthouders in speciaal voor deze actie. De politie, BOA's en toezichthouders zijn op wisselende dagen en tijden aanwezig.


Het extra toezicht richt zich op de fietsenstallingen bij het station. Hierbij is aandacht voor onveilige situaties, fietsendiefstal en het juist parkeren van fietsen. Ook de parkeergarage wordt meegenomen in de ronde.

Verdachte situatie

De gemeente vraagt reizigers om ook te helpen. Als zij een verdachte situatie zien, kunnen ze direct contact opnemen met de politie via 112. Geef hierbij een signalement van de dader/verdachte en noteer in welke richting de dader wegrent of wegrijdt. Doe ook altijd aangifte van een gestolen fiets bij de politie via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-van-diefstal-fiets.html.

Sloten

Daarnaast is het belangrijk dat fietsen goed op slot worden gezet door: Zowel het frame als de wielen van de fiets vast te zetten aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen.Gebruik te maken van goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.Een diefstalpreventiechip op of aan de fiets aan te brengen. Dit is een klein staafje of rondje met gegevens. De chip is uit te lezen met een uitleesapparaat. Het is niet mogelijk een fiets te laten volgen via een satelliet.

Meer tips om fietsendiefstal te voorkomen staan op www.stopfietsdiefstal.nu.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>