Abel Bormans wordt, net voor het strafschopgebied, getackeld.
Abel Bormans wordt, net voor het strafschopgebied, getackeld. Foto: lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest wint uiteindelijk overtuigend

FCO ging afgelopen zaterdag misschien wel iets te gemakkelijk naar het universiteitsterrein waar Football Factory haar thuisbasis heeft. Het duurde tot ver in de eerste helft, voordat het grote overwicht tot het eerste doelpunt leidde. Vervolgens ging het in de wedstrijd qua goals wel gelijk op, tot FCO het eind tweede helft definitief afmaakte (3-5). De drie punten zijn weer binnen.

De avond en de nacht voor de wedstrijd waren knap 'herfstig'. De regen kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig knapte het weer in de loop van de ochtend voor de wedstrijd wat op en kwam tijdens de wedstrijd de zon zelfs door. Dat is toch een van de belangrijke ingrediënten voor een leuke pot voetbal.
In de ranglijst staat Football Factory onderaan met twee punten uit 5 wedstrijden en FCO tweede. Dat dringt de gedachte op dat FCO deze wedstrijd relatief makkelijk tegemoet kon zien. Hoewel FCO ook zeker de sterkere van de twee was, werd dit uiteindelijk wel bewaarheid, maar dit kwam pas richting eind van de wedstrijd.
Football Factory werd voortdurend onder druk gezet. De tactiek die ze toepasten was heel efficiënt. Ze maakten het veld zo klein mogelijk en de FCO-ers aan de bal werden direct belaagd door minimaal twee spelers van Football Factory. Hierdoor was het voor FCO lastig om een goede aanval op te zetten. Ook al omdat met deze speelwijze van Football Factory de buitenspelval iedere keer weer op de loer lag.
Toch slaagde FCO in de 25ste minuut de 0-1 te maken. Op aangeven van Lars van Bommel rondde Danny Wenink het efficiënt af. Niet lang daarna maakte Football Factory de gelijkmaker. Bij uitvallen konden zij zoals later zou blijken regelmatig gevaarlijk zijn.
Rond de zeventigste minuut kwam Football Factory zelfs op voorsprong (2-1). Gelukkig zorgde Bob den Hollander kort daarna weer voor een gelijke stand op de borden (2-2). Later kende de scheidsrechter nog een penalty toe, die keurig werd verzilverd door Adil Harfaoui (2-3).
Football Factory zou nog één keer op gelijke hoogte komen, maar FCO dat toch meer kansen kreeg, maakte via Abel Bormans en Lars van Bommel de doelpunten die een einduitslag opleverde van 3-5. Vermoedelijk trok Football Factory richting eind van de wedstrijd conditioneel aan het kortste eind zodat ze hun spelwijze dat in de eerste helft zo succesvol was niet meer konden volhouden.

Resumerend heeft een oplettende toeschouwer kunnen zien dat FCO zeker de sterkere was en de verdiende winnaar, maar soms aanvallend wat morsig omging met kansen en verdedigend door misverstanden wat teveel heeft weggegeven. Het blijft lastig voetballen tegen teams die zo verdedigend voetballen.
Football Factory viel in positieve zin op, zowel individueel als de gehanteerde tactiek mag zeker niet worden onderschat. Zij gaan zeker nog wel punten binnenhalen. Die laatste plaats in de ranglijst gaan ze nog wel verlaten.

Overige uitslagen: Floreant BGC-SV Aarlanderveen 1-4, Football Factory-FC Oegstgeest 3-5, V&AV Hazerswoudse Boys-Alphense Boys 3-3, SV Kickers'69-VV Koudekerk 1-1, LSVV'70-VV SJC 3-0, Roodenburg-SV Zevenhoven 3-1, VV Woubrugge-VV Meerburg 1-0.