Transportbedrijf Keijzer viert feestelijk eerste paal op De Boeg | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Leo Keijzer, vader van Brenda Keijzer, in de cabine van de heimachine met Cor van Haastrecht naast hem, vader van Jorg van Haastrecht, sloegen symbolisch de eerste paal.
Leo Keijzer, vader van Brenda Keijzer, in de cabine van de heimachine met Cor van Haastrecht naast hem, vader van Jorg van Haastrecht, sloegen symbolisch de eerste paal. (Foto: Wil van Elk)

Transportbedrijf Keijzer viert feestelijk eerste paal op De Boeg

Voormalig MEOB-terrein drastisch veranderd

Brenda Keijzer en Jorg van Haastrecht, de trotse eigenaren van Transport Keijzer Warmond, besloten om er toch een klein intern feestje van te maken op vrijdag 26 oktober. Voor hun bedrijf, op de nieuwe locatie De Boeg in Oegstgeest, gingen als eerste van de te vestigen bedrijven de heipalen de grond in.

Door Wil van Elk

Samen met hun wederzijdse ouders en enkele belangstellenden genoten Brenda Keijzer en Jorg van Haastrecht zichtbaar ter ere van de eerste paal voor hun nieuwe bedrijf. "Het worden kantoren en een gedeelte met een loods." Van de overige bedrijven hoopt de eigenaar van De Bosrand in maart volgend jaar de eerste paal te kunnen slaan: "We willen iets neerzetten wat we nooit eerder hebben gedaan, maar daar moet heel wat voor worden geregeld". De Praxis gaat hem voor in december van dit jaar. Op de daken van de gebouwen komen zonnepanelen; het terrein wordt gasvrij.

Sloten

Er was de laatste maanden al goed zichtbaar hoe het toekomstige bedrijventerrein De Boeg eruit komt te zien. Brede sloten, de oeroude poort was al in het geheel verdwenen en ook de ingang aan de noordwestkant is afgevoerd. De nieuwe weg, met de naam De Boeg, sluit binnenkort met een in- en een uitrit aan op de Haarlemmerstraatweg. Via de voormalige toegangsweg kan het bouwverkeer naar het stuk terrein komen waar het Warmondse transportbedrijf komt. De overige gebieden zijn met hekken afgeschermd.

Feestelijk

Uit veiligheidsoverwegingen mocht Leo Keijzer slechts doen alsof, er is wel eens een ongeluk gebeurt met heien, maar het moment was feestelijk genoeg. Even later ging de machinist weer snel verder met heien. Daar was hij donderdag 25 oktober al mee begonnen. "Het zijn korte palen", vertelde zijn collega terwijl de volgende paal de grond in werd geduwd. Voor het laatste stukje waren een paar klappen nodig. "Maandagochtend om tien uur zijn we klaar!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>