Adil Harfaoui wordt gefeliciteerd na het belangrijke eerste doelpunt. | Foto Lichtenbeldfotografie Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest herstelt in tweede helft

Lange tijd zag het er naar uit dat FCO, thuis, tegen Kickers'69 weer eenzelfde scenario zou uitrollen als vorige week tegen Meerburg. Veel overwicht, maar geen openingen om te scoren tegen de muur van verdedigers van Kickers'69. Tegen Meerburg eindigde de wedstrijd immers doelpuntloos: 0-0. Kickers'69 hoopte kennelijk dat zij met een enkele uitval dat dierbare doelpunt zouden kunnen scoren. Veel van dergelijke kansen kregen ze zeker niet, en als het dan wel lukte was daar, voor FCO toch altijd weer dat zekerheidje in de persoon van keeper Peter Messemaker.

Het zou ruim een uur duren voordat hierin een omslag kwam. De Oegstgeestenaren lieten direct na rust meteen al veel beter spel zien. De passes kwamen beter aan en het was aan dit verbeterde spel te zien dat het niet meer zo lang zou duren voordat FCO tot scoren zou komen, "er hing een doelpunt in de lucht". En die kwam er, met een loeihard schot van Adil Harfaoui kwam de 1-0 (63ste minuut) op de borden. Adil stond rond de zestien meter en toen hij werd aangespeeld aarzelde hij geen moment en nam de bal op zijn wreef.
Nu was de ban gebroken, FCO nu meer zelfverzekerd, creëerde nog meer kansen. Een minuut of vijf later scoorde de ingevallen Lars van Bommel de 2-0, toen hij vrij voor de keeper kwam en deze goed afrondde.
De ene na de andere kans volgde nog, maar superieur als FCO in die periode was, viel in het laatste half uur geen doelpunt meer.
In het interview met Leidenamateurvoetbal bevestigde Bob den Hollander na de wedstrijd dat ze er de eerste helft "niets van bakten" en toch ook toen al, de betere partij waren en dat ze elkaar in de tweede helft als goed en hecht team wel konden vinden.

Overige uitslagen
SV Aarlanderveen-LSVV'70 6-1, Alphense Boys-Football Factory 1-1, VV Koudekerk-Roodenburg 0-2, VV Meerburg-V&AV Hazerswoudse Boys 2-3, FC Oegstgeest-SV Kickers'69 2-0, VV SJC-VV Woubrugge 1-0, SV Zevenhoven-Floreant BGC 4-5.