Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Katwijk Marketing overweldigd door belangstelling voor Katwijk van Oranje

Algemeen

'Onze ambities waren flink, maar dit heeft onze verwachtingen nog overtroffen.' Annemarie Guijt en Piet de Vries van Katwijk Marketing zijn overweldigd door de grote belangstelling voor Katwijk van Oranje. Het evenement ging afgelopen zaterdag feestelijk en zonnig van start onder het toeziend oog van flink wat bezoekers.

Een parade van motorvoertuigen, historische auto's en muziekverenigingen trok over de Boulevard richting het Strandplein waar een theatertent is opgebouwd. Op dat plein verwelkomde burgemeester Cornelis Visser 'Koningin Wilhelmina' en acteurs van Soldaat van Oranje – De Musical. Ook vloog een Dakota over het publiek.

Betrokkenheid

'Met Katwijk van Oranje laat Katwijk zich van haar beste kant zien', vertellen De Vries en Guijt. 'Alleen door de betrokkenheid van diverse lokale, culturele en muzikale organisaties én door de enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers is de opening zo'n succes  geworden.'

Katwijk aan Zee staat tot en met zaterdag 17 november in het teken van Katwijk van Oranje. Vijf weken lang zijn er exposities, muziekoptredens en culturele activiteiten waarmee Katwijk haar verzetsgeschiedenis eert. Het evenement is ook een knipoog naar Soldaat van Oranje. Die musical speelt al bijna 8 jaar in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg.

Guijt: 'Het hele project wordt gedragen door unieke grootschalige samenwerking tussen verenigingen, gemeente en ondernemers. Het is een prachtig voorbeeld van waar Katwijk toe in staat is als een organisatie als Katwijk Marketing partijen bij elkaar brengt en iedereen enthousiast met elkaar samenwerkt.'

Het volledige programma van Katwijk van Oranje is te vinden op www.katwijkvanoranje.nl.

Opening van Katwijk van Oranje

Uit de krant

Uit de krant