Elwin Huiden pakte twee zeges en was succesvol in het dubbelspel.
Elwin Huiden pakte twee zeges en was succesvol in het dubbelspel. Foto: Henk van Gijzen

Eervolle nederlaag Pecos

Sport

Tegen koploper Tempo Team is de 4-6 nederlaag die Pecos zaterdag leed, geen schande. Op de ranglijst schieten de Oegstgeestenaren er helaas weinig mee op.

Alleen een enorme eindsprint kan het verblijf in de eerste divisie van het landelijke tafeltennis nog verlengen. Pecos heeft met nog vier speelronden te gaan tien punten minder dan VVV, dat op de veilige vierde plek staat. Wie een beetje welwillend naar de prestaties van het jeugdige trio kijkt, ziet wel dat ze flinke vooruitgang boeken. Tim Gras bijvoorbeeld kwam in de heenwedstrijd bij Tempo Team tegen veteraan John Scott niet verder dan één gewonnen game. Nu was hij met 3-1 overtuigend de betere. Elwin Huiden, die uit ook al twee zeges pakte tegen de Amsterdammers, deed dat nu opnieuw maar was daarbovenop nu ook succesvol in het dubbelspel samen met Gras.
Ibrahim Yildizlar was op de goede weg tegen Mark Smith maar liet de partij na een 2-0 voorsprong toch nog uit zijn handen glippen. Ook voor het wedstrijdverloop was dat zonde, want een winstpotje zou Pecos aan een 3-1 voorsprong geholpen hebben.
De komende twee weken ligt de landelijke competitie stil, zodat de eerdergenoemde eindsprint gestalte moet krijgen vanaf 3 november, als de uitwedstrijd tegen Midstars in Middelstum op het programma staat.
Pecos 2 gaat in de andere eerstedivisiepoule een minstens zo enerverende slotfase in en staat ook voor een fikse klus. Zelf verloren de broers Nader en Jop van der Wiel met 4-6 van nummer twee The Victory. Mede doordat koploper Hilversum een 4-2 voorsprong tegen Westa weggaf, staan de reserves nu op de vijfde plaats. Ze zullen een plek moeten stijgen om niet te degraderen, en twee plekken om zich voor de promotiepoule te kwalificeren. Twee weken stevig doortrainen en dan overtuigend winnen van hekkensluiter Bergeijk is het devies.

Uit de krant

Uit de krant