24 uur wandelen voor kinderen in Kaapverdië | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Johan Stakenburg en Annette Timmermans uit Oegstgeest gaan 24 uur hiken op Kaapverdië.
Johan Stakenburg en Annette Timmermans uit Oegstgeest gaan 24 uur hiken op Kaapverdië. (Foto: )

24 uur wandelen voor kinderen in Kaapverdië

In vierentwintig uur tientallen kinderen in Kaapverdië weer een toekomst geven? Het klinkt misschien als een onmogelijke opgave maar Johan Stakenburg en Annette Timmermans uit Oegstgeest gaan het doen. Samen met nog bijna vijftig andere deelnemers nemen zij op 20 en 21 oktober deel aan de sponsorloop 'The Hike' van SOS Kinderdorpen; 24 uur hiken op Kaapverdië.

The Hike is een initiatief van de familie Van Berkel uit het RTL 4-programma "Helemaal het einde", die zag dat Kaapverdië niet alleen een zonnige vakantiebestemming is met grote resorts en prachtige stranden.

Dit Afrikaanse land kent namelijk ook een keerzijde. Veel kinderen moeten opgroeien zonder een liefdevol thuis. Ouders die leven in grote armoede, moeders die er helemaal alleen voor staan of kinderen die zelfs niemand meer hebben die voor ze kan zorgen.

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen, een stichting die sinds 1984 actief is op de voormalige Portugese kolonie, helpt deze kinderen. Dat doen ze door in twee kinderdorpen de kinderen op te vangen en een thuis te geven. Met een SOS moeder, broertjes en zusjes krijgen ze niet alleen een liefdevol thuis maar ook de kans op een toekomst. Zo gaan ze naar school, ontvangen ze psycho-sociale hulp en wanneer noodzakelijk medische zorg. De familie Van Berkel heeft SOS Kinderdorpen gevraagd te helpen met het opzetten van hun mooie initiatief.

Niet vanzelfsprekend

Voor Annette en Johan was de keuze snel gemaakt. "Wij zijn beiden ouder en beseffen ons dat de plek waar je wieg staat geen keuze is maar puur geluk. Wij kunnen hier in Oegstgeest onze kinderen een goede basis en een warm thuis geven. Toch blijkt dat dit voor 220 miljoen kinderen in de wereld niet vanzelfsprekend is. Door nu deel te nemen en onze omgeving te vragen ons te sponsoren maken we echt een verschil. De impact van onze steun zal straks ook zichtbaar zijn als we het social centre in Mindelo gaan bezoeken."

Medische ondersteuning

Johan gaat ook mee vanuit zijn rol als huisarts en zal waar nodig medische ondersteuning bieden aan de deelnemers. Voor Annette, zelf werkzaam bij SOS Kinderdorpen, zal het ook haar eerste ontmoeting zijn met het werk in het veld. "SOS Kinderdorpen is actief in 135 landen over de wereld en werkt met 40.000 lokale collega's die iedere dag opnieuw de kinderen die zorg geven die elk kind verdient. Ik kijk er heel erg naar uit om met eigen ogen te zien hoe de fondsen die we hier werven bijdragen aan de toekomst van de kinderen daar."Wil je Annette en Johan steunen? Ga dan naar https://www.sosthehike.nl/team/annette-en-johan en doneer aan dit team uit Oegstgeest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>