Danny Wenink is Woubrugge te snel af. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest overklast Woubrugge

Gezien alle werkzaamheden is het bijna een wonder dat er gevoetbald kan worden bij FC Oegstgeest. Maar met vereende krachten van alle vrijwilligers en de samenwerkende bedrijven die tevens als sponsor (Rijndorp Installaties, Mulderblauw, Degewij) optreden lijkt de klus voor een aantal onderdelen bijna geklaard. De kunstgrasvelden 2 en 3 zijn nu gereed en in gebruik, en aanstaande zaterdag is het de beurt aan het clubgebouw.
Maar er wordt natuurlijk ook gevoetbald. Afgelopen zaterdag ging FC Oegstgeest bij Woubrugge op bezoek.

Het zou een ongelijke strijd worden. Binnen negen minuten noteerde het scorebord al 0-3. De eerste maakte Abel Borremans foutloos na de voorzet van Rens van der Spek uit een vrije trap. De tweede scoorde Lars van Bommel na goed doorzetten in de korte hoek. En de derde kwam op naam van Bob den Hollander op aangeven van Joep van Tulder. Geen vuiltje aan de lucht dus.

Maar het scoortempo zakte. Nu was het na bijna een half uur dat Adil Harfaoui de 0-4 op het scorebord kon zetten. Het is natuurlijk ook niet makkelijk om bij een dergelijke stand de druk er volledig op te houden, het gemak sluipt erin.
Toch zouden de twee helften een gelijke aantal doelpunten opleveren, namelijk de eerste helft vier doelpunten en de tweede helft eveneens. Rond de zestigste minuut wist Bob den Hollander via een voorzet van rechts voor de bal diagonaal in het doel te koppen: 0-5.
Geleidelijk ging de energie een beetje uit de wedstrijd. Hierdoor kon Woubrugge toch wat opkomen. Maar dankzij de individuele krachtsverschillen leverde dat voor FCO geen enkel probleem op. Sterker nog er zouden drie doelpunten vallen. Abel Borremans wist in de zeventigste minuut op aangeven van Bob den Hollander de 0-6 te maken. En Joep van Tulder verzilverde een eindelijk toegekende penalty feilloos: 0-7. Uiteindelijk zou een ongelukkige verdediger van Woubrugge de 0-8 nog veroorzaken. Verder keek iedereen vervolgens uit naar het laatste fluitsignaal.

Overige uitslagen 29 september: Alphense Boys-LSVV70 2-4, Hazerwoudse Boys-Aarlanderveen 0-1, SV Kickers69-SJC 1-3, Football Factory-Zevenhoven 2-3, Woubrugge-FCO 0-8, Floreant-Roodenburg 5-0.
Over de stand kan nog niet veel worden gezegd na twee wedstrijden. Maar FC Oegstgeest voert wel de lijst aan door beide wedstrijden te winnen met een hoog doelsaldo.

Volgende week zaterdag (6 oktober), op de dag van de ingebruikname van het clubgebouw, speelt FC Oegstgeest thuis tegen Roodenburg.