Daniël van Vliet maakt het eerste competitiedoelpunt in de historie van FC Oegstgeest. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Daniël van Vliet maakt het eerste competitiedoelpunt in de historie van FC Oegstgeest. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest maakt goede start in competitie

Sport

In de Voscuyl speelde FC Oegstgeest zaterdag 22 september zijn eerste competitiewedstrijd tegen Floreant.

Beide teams hebben de poule in de bekerwedstrijden gewonnen. Hoewel dat geen goede graadmeter is, zegt het wel iets over de relatieve sterkte van beide teams. In het boekje van de voorbeschouwing vermeldde trainer Huig Jan Heeringa dat het dit jaar om meer potentiële titelkandidaten zal gaan dan vorig seizoen. Toen waren dat er drie tot vijf. Dit seizoen schat hij dat aantal op acht. Dus dat kan een spannend seizoen worden.

De selectie is nu gevormd door oud v.v. Oegstgeest- en v.v. UDO-spelers. Maar enkele spelers zijn ook terug gekeerd na een aantal jaar weg te zijn geweest. Al met al een combinatie van spelers die dit seizoen best hoge ogen kan gaan gooien.

Omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, speelde het spel zich vooral op het middenveld af met enkele kansen aan iedere kant. Hierbij speelden de keepers van de teams een zeer positieve rol met hun reddingen.
Het zou tot de 60ste minuut duren voordat FC Oegstgeest tot scoren kwam. Joep van Tilder zette vanuit links voor op de vrijstaande Daniël van Vliet die weinig problemen had om de bal langs de keeper te plaatsen: 1-0.
Niet lang daarna (67ste minuut) kwam Daniël van Vliet nogmaals vrij voor de keeper en deze aarzelde opnieuw geen seconde om de bal de touwen in te werken: 2-0.
Op dit moment leek de wedstrijd gespeeld. Ware het niet dat een kwartier voor tijd vanuit rechts achterin slecht werd uitverdedigd. Hierdoor kwam Floreant in kansrijke positie. Een ongelukkig moment voor keeper Peter Messemaker die het schot door zijn benen zag glippen. Hij baalde hier zichtbaar van: 2-1.
Even leek het dat Floreant hier energie uit zou putten om ook nog tot gelijke stand te komen. Maar in dit laatste kwartier kwam FC Oegstgeest niet meer in gevaar.

Overige uitslagen:
SJC-Hazerwoudse Boys 1-1, Aarlanderveen-Kickers'69 3-2, Roodenburg-Meerburg 1-7, FC Oegstgeest-Floreant 2-1, Zevenhoven-Woubrugge 1-2, Koudekerk-Alphense Boys 2-0, LSVV70-Football Factory 1-0.

Uit de krant

Uit de krant