De boom viel boven op een grijze Citroën die moest worden afgevoerd. | Foto Wil van Elk
De boom viel boven op een grijze Citroën die moest worden afgevoerd. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Storm blaast bomen om

Algemeen

De storm van vrijdagavond 21 september blies in Oegstgeest in ieder geval een tweetal bomen om .

De wind blies een boom omver die vanaf het terrein van het gemeentehuis dwars over de Endegeestertraatweg de weg versperde. 'Slechts' een auto raakte ernstig beschadigd en werd enige tijd later afgevoerd.

Vele opmerkingen van omstanders maakte duidelijk dat het veel erger had kunnen aflopen. Tien minuten eerder stonden daar twee fietsers met elkaar te praten en liep er even daarvoor iemand met zijn hondje voorbij. Een van de bewoners aan de overkant had net haar auto daar geparkeerd. De grijze Citroën die voor haar Volvo stond kwam er minder goed vanaf en kreeg de boom boven op het dak waardoor de ruiten sneuvelden.

De gealarmeerde brandweer had in korte tijd de weg weer vrij. Met kettingzagen werden de forse takken in hapklare brokken gezaagd. De boom stond bij het gemeentehuis en was pal naast het trouwhuisje tegen de vlakte gegaan. Omwonenden spraken van een behoorlijk harde klap. De bus richting de rotonde maakte rechtsomkeer. Als die via de Wassenaarseweg naar de Rijnsburgerweg de route weer wilde oppakken, kreeg die bij de overgang van Leidsestraatweg naar de Geversstraat weer oponthoud omdat daar ook een omgewaaide boom de weg versperde.

Ook op de Leidsestraatweg blokkeerde een omgewaaide boom het verkeer. | Foto Louis Moolenaar.
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant