De bouwcommissie viert samen met alle vakmannen de afronding van de renovatie. | Foto Willemien Timmers
De bouwcommissie viert samen met alle vakmannen de afronding van de renovatie. | Foto Willemien Timmers

Verbouwing Dorpscentrum zo goed als afgerond

Algemeen

De verbouwing van Dorpscentrum Oegstgeest is zo goed als afgerond. Afgelopen maandag, 17 september, hebben de eerste gasten alweer gebruik kunnen maken van de geheel gerenoveerde grote zaal en de daaraan grenzende hal. De laatste dagen van vorige week werd er in het Dorpscentrum nog flink gewerkt om alles op tijd af te krijgen.

Ali Hellinga, actief lid van de verbouwingscommissie, kan niet wachten tot alles schoongemaakt en in gereedheid gebracht is. "Hier hebben we zo lang naar uitgekeken. Over vele details hebben we lang vergaderd, en nu zien we alles eindelijk voor ons. Fijn dat we weer kunnen beginnen." "Bijna alle activiteiten in het centrum zijn gewoon doorgegaan", vult haar man Pieter haar aan. "Soms misschien in een andere zaal, of even uitgesteld, maar vanwege de zomer hebben we vaart kunnen zetten, en is alles precies op tijd af nu alle activiteiten gaan beginnen."

Ook de gezellige hal met bar is een pareltje aan het worden. Vrijwilliger Ruud Janse van Mantgem heeft kleine oogjes van het telkens vroeg opstaan om de bouwlieden binnen te laten, maar ook hij zit nog vol energie. "We hebben deze verbouwing met zo'n gezellig en hecht team voor elkaar weten te krijgen; dat gaan we nog wel missen."
Over een aantal weken, in november, zal het vernieuwde Dorpscentrum Oegstgeest officieel geopend worden met een gezellig feest.

In de komende jaren zullen, als er weer voldoende financiële middelen bijeengebracht zijn, ook nog andere delen van het Dorpscentrum gerenoveerd worden. Als eerste is de keuken (aan de tuinkant) aan de beurt. Daarna volgen eventueel de bovenverdieping en de kelder.

Uit de krant

Uit de krant