Afbeelding

Recordopbrengst oud papier voor FCO

Algemeen

Het is al heel lang geleden dat Vv UDO begon met het ophalen van oud papier in Oegstgeest. De eerste krantenbus was een bestelwagen waarin de A-junioren een deel van een reisje bij elkaar konden sparen. Dat is nu meer dan 35 jaar geleden. Inmiddels is de oud papier-dienst niet meer weg te denken uit Oegstgeest.

Na de zomervakantie was het vorige week maandag (3 september) de eerste maal dat de fusieclub FC Oegstgeest de zorg voor het oud papier op zich heeft genomen. In het fusieproces van vv Oegstgeest en UDO is het ophalen van het oude papier meegenomen. En in dat fusieproces blijven sommige gewoonten doorlopen. Eén van die gewoonten bij UDO was dat de selectie acte de présence geeft op de ophaalavonden. Natuurlijk kan men ook beschikken over een goed koppel vaste medewerkers en ophalers, maar de inzet van de selectie is niet weg te denken. En zo was het dat er maandag vier selectiespelers kennis hebben gemaakt met de 'vuilnisauto'.

Drie vuilnisauto's staan er elke maand om half zeven klaar om met de ophalers Oegstgeest te ontdoen van het oude papier. En deze maand stond er erg veel papier. Daarvoor zijn een aantal redenen. Natuurlijk, vorige maand was het vakantie en is er niet actief opgehaald, Dat maakt dat er misschien meer papier was. Maar, en dat is belangrijker, het was de eerste maand dat FC Oegstgeest het papier inzamelde. En wellicht willen de Oegstgeestenaren voor de fusieclub meer en fanatieker sparen.
Hoe het ook zij, Bob den Hollander, Daniël Gras, Tim Bakker en Rens van der Spek hebben voor de selectie het spits afgebeten. En hoe: De teller stokte op maar liefst 17.500 kilogram. Een waar record. Daar kunnen de volgende selectiemannen een puntje aan zuigen. Een sportieve strijd gaat losbarsten. "Wij roepen alle Oegstgeestenaren, maar vooral ook onze leden op om komende maand, op maandag 1 oktober volop papier buiten te zetten. En bedenk, zien buiten zetten, doet buiten zetten!
De opbrengst van het papier komt de vereniging ten goede. Met het enorme plan van de aanpassing van de Voscuyl is de bijdrage een welkome aanvulling voor de vele wensen die er voor de herinrichting van sportpark en clubhuis nog zijn.

Uit de krant

Uit de krant