De oudere gasten hadden veel plezier in het golfspel. | Foto Willemien Timmers
De oudere gasten hadden veel plezier in het golfspel. | Foto Willemien Timmers

Van Wijckerslooth Golftoernooi: Lustrumeditie gezellig als altijd - De heer Lens uit Rustenborch haalde hoogste score

Algemeen

Enthousiast wordt binnen de Oegstgeester Golfclub al twintig jaar lang het Van Wijckersloothtoernooi georganiseerd.

Het doel van dit bijzondere golftoernooi is om mensen uit verzorgingshuis Van Wijckerslooth en uit Rustenborch (al dan niet rolstoel gebonden) bij de golfsport te betrekken en hen te laten ervaren dat ze nog prima in staat zijn om sportieve dingen te ondernemen.

Het was donderdag 23 augustus weer hartverwarmend om te zien hoeveel plezier de ongeveer 25 deelnemers ontleenden aan het jubilerende evenement. Niet alleen zij, maar ook de begeleiders van de Oegstgeester Golfclub en de eerstejaars van de Leidse studentenvereniging Quintus (die via de stichting Present meehielpen), genoten van de sfeer en de aardigheid die de oudere gasten in het golfspel hadden.

Burgemeester Jaensch, die overigens die dag jarig was, maakte complimenten over de strakke organisatie van het toernooi. "Mooi om hier jong en oud door elkaar te zien bewegen, om te sporten en elkaar te ontmoeten. Je bent nooit jong genoeg om te leren golfen", sprak hij met een knipoog. Hij vertelde daarbij het verhaal van een golfclub waarbij een deel van het terrein via een poortje slechts toegankelijk is voor leden die de 85 zijn gepasseerd. Hij moedigde de deelnemers aan zich niet te laten hinderen door het eventueel rolstoelgebonden zijn. "Ook dan lukt het om een club vast te houden en te slaan."
Samen met OGC-voorzitter Frans Tetteroo en secretaris Louis Weyzig sloeg de burgervader het eerste balletje. Daarna ging de burgemeester op pad met een dame die de tachtig al gepasseerd was, en vanuit haar rolstoel voor het eerst een balletje op een golfbaan sloeg.

Tijdens het golftoernooi werden er hier en daar wat regels aangepast, maar het plezier en de geestdrift waren er niet minder om.

Al twintig jaar lang vormt dit evenement één van de jaarlijkse hoogtepunten op de kalender van OGC. Ook dit jaar maakte men er weer één groot feest van, waar nog lang van wordt nagenoten, mede doordat alle deelnemers een foto mee naar huis kregen.
Winnaar van het toernooi was dit keer de heer I. Lens die vanuit Rustenborch als deelnemer meedeed. Op het gezellige terras nam hij zijn prijs in ontvangst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant