Afbeelding
Foto: PR

SKO en de bibliotheek lezen samen tijdens Peuterzomerweken

Cultuur

De peuterspeelzalen zes weken dicht tijdens de zomervakantie? Dat is natuurlijk veel te lang, besefte ook Stichting Kinderopvang Oegstgeest (SKO). De organisatie besloot daarom voor het eerst de Peuterzomerweken te organiseren: twee zomerweken waarin alle peuters welkom zijn bij de peuterspeelzaal. Tijdens deze weken – van 6 tot en met 17 augustus – werd er gesport, geknutseld, muziek gemaakt en natuurlijk voorgelezen, door een leesconsulent van de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest.

Deze voorlezer trok de kinderen in het verhaal van Krrrr ... okodil! van Catherine Rayner, waarin een krokodil op zoek is naar een vriendje om mee te spelen. Aanvankelijk maakt hij alle andere dieren aan het schrikken – totdat hij iemand vindt die bij hem past. Dit verhaal werd verteld met behulp van een heus vertelkastje: een handzaam theatertje waarmee kinderen meteen in het verhaal worden gezogen, dankzij kleurrijke openslaande deurtjes en grote vertelplaten waarop de kinderen kunnen meekijken met het verhaal.
Tijdens deze voorleesmomenten keken de kinderen ademloos mee met de vertelplaten over de krokodil en zijn zoektocht naar vriendschap. "Een ontzettend mooie invulling voor onze eerste editie van de Peuterzomerweken," aldus pedagogisch medewerker Barbara Vreeswijk van SKO. "Volgend jaar organiseren we zeker een tweede editie, en de Bibliotheek mag daar zeker onderdeel van uitmaken."

Uit de krant

Uit de krant