Verbouwing Dorpscentrum Oegstgeest vordert | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Hans Honsbeek, Ali Hellinga en Ruud Janse van Mantgem kunnen het eindresultaat al voor ogen zien. | Foto Willemien Timmers
Hans Honsbeek, Ali Hellinga en Ruud Janse van Mantgem kunnen het eindresultaat al voor ogen zien. | Foto Willemien Timmers

Verbouwing Dorpscentrum Oegstgeest vordert

De hitte die ons land al heel wat weken bezighoudt, heeft zijn weerslag niet op de vorderingen van de verbouwing van Dorpscentrum Oegstgeest (DCO) aan de Lijtweg.

Het team dat de grootscheepse verbouwing coördineert, bestaande uit Hans Honsbeek, Ali Hellinga en Ruud Janse van Mantgem, staat te stralen in wat over een aantal weken een prachtige ontvangsthal moet worden. "We lopen helemaal op schema", glundert Ali Hellinga.

Ruimte en licht

Om het Dorpscentrum Oegstgeest weer jarenlang een warme ontmoetingsplek voor alle Oegstgeestenaren te kunnen laten zijn, was een grootscheepse verbouwing van het verouderde centrum nodig. Begin juli werd, nadat al eerder de tuin was aangepakt, begonnen met 'fase 1': het realiseren van een grote ontvangsthal, het vernieuwen van de grote zaal, het verplaatsen van de lift, en het verbinden van de binnentuin met de hal. En ook al is het werk nog lang niet gedaan, het is duidelijk hoeveel ruimte en licht het wegbreken van een aantal muren heeft opgeleverd. Ook de zware leistenen vloer is uit de benedenverdieping gehaald. "Er zijn wel twaalf containers troep uit het gebouw gekomen", vertelt Hellinga, wiens man Pieter zich eveneens bijna dag en nacht voor het op vrijwilligers draaiende Dorpscentrum inzet.
Ook Hans Honsbeek en Ruud Janse van Mantgem, beide met een bouw-achtergrond, zijn tijdens deze verbouwingsweken elke dag heel wat uren in het Dorpscentrum te vinden. "We hebben een goede club mensen", vertelt Janse van Mantgem, "En samen komen we er altijd uit. Ik vind het mooi dat ik er de tijd voor heb om er tijd in te steken!"
"We doen veel met vrijwilligers, maar op dit moment zijn er professionals in het centrum aan het werk", legt Honsbeek uit. "Het werk moet immers goed gebeuren. Straks moet de nieuwe hal, met bar, een gevoel van klasse geven; dat moet ons visitekaartje worden." "Binnen de randvoorwaarden willen we kwaliteit leveren", benadrukt Hellinga, die elke kostenpost in haar hoofd heeft zitten. "Dat vraagt soms innovatief denken."

Overigens dragen de Dorpscentrumvrijwilligers zelf ook mee: zij hebben voor de nieuwe hal een leestafel gedoneerd.


Half september moet deze fase van de verbouwing klaar zijn. Ondertussen gaan op de bovenverdieping de activiteiten door. "Straks kan ook de KIVA gewoon van de benedenzaal gebruikmaken. De nieuwe vloer ligt er dan nog niet in, maar dat is geen enkel probleem."

Verder

Het verbouwingsproces, dat wil zeggen het plannen maken, van Dorpscentrum Oegstgeest loopt al zo'n drie à vier jaar, daarom is de commissie zo blij dat er nu eindelijk echt gewerkt wordt. "Nu gaat het echt leven en gaan we resultaat zien."
Wanneer begonnen wordt aan de tweede fase van de renovatie van het Dorpscentrum, het vernieuwen van de bovenverdieping en de keuken, is nog niet gepland. "Daarvoor moeten we weer nieuwe fondsen werven." Op termijn zal ook de kelder worden aangepakt.

Afgelopen maanden zijn vrijwilligers druk in de weer geweest om geld op te halen voor de verbouwing. Zo was er onder andere een grote veiling. "Een aantal dure stukken dat niet aangekocht is, wordt via veilinghuis Onder de boompjes alsnog geveild."

Het bouwteam benadrukt dat iedereen nog kan bijdragen. Voor meer informatie hierover en alle andere activiteiten kijk op: www.dorpscentrumoegstgeest.nl

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>