Werk aan Zijlbrug Leiderdorp duurt tot eind augustus | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het werk aan de Zijlbrug is in volle gang. Tot eind augustus zal het verkeer hier hinder van ondervinden.
Het werk aan de Zijlbrug is in volle gang. Tot eind augustus zal het verkeer hier hinder van ondervinden. (Foto: Johan Kranenburg)
Verkeer

Werk aan Zijlbrug Leiderdorp duurt tot eind augustus

Het werk aan de Zijlbrug (de brug van Leiden naar Leiderdorp bij de LOI) is in volle gang.

In de avond en nacht van zondag 22 op maandag 23 juli was de brug afgesloten voor alle verkeer, sinds maandagochtend vroeg is er één rijstrook per richting beschikbaar voor het autoverkeer. Dat blijft zo tot en met 30 augustus. Fietsers en voetgangers kunnen alleen het fietspad en trottoir aan de kant van LOI gebruiken.

Ook voor het verkeer op het water hebben de werkzaamheden gevolgen. Van 30 juli tot en met 3 augustus en van 6 tot en met 10 augustus gaat de brug niet open. Alleen boten die maximaal 4,9 meter boven de waterlijn uitsteken, kunnen er onderdoor. Op 4 en 5 augustus en van 11 tot en met 31 augustus wordt de brug wel bediend maar kunnen de wachttijden stevig oplopen.

Het werk aan de brug omvat het vervangen van het asfalt, de slagbomen en de camera's, onderhoud van de elektrische besturing, herstel van betonschade en verplaatsing van het fietspad.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>