Het nieuwe hoofdveld van Fiks. | Foto Willemien Timmers
Het nieuwe hoofdveld van Fiks. | Foto Willemien Timmers

(Kunst)grasvelden in de maak op De Voscuyl

Sport

'Dat gaat lekker' twitterde korfbalvereniging Fiks afgelopen week. Ze plaatsten daarbij een foto van één van de nieuwe kunstgrasvelden van de club op sportpark De Voscuyl. De gepromoveerde korfbalclub kijkt uit naar een nieuw seizoen op kunstgras in de hoofdklasse.

In de week van 4 juni werd gestart met de aanleg van drie nieuwe kunstgras korfbalvelden voor Fiks, die inmiddels, ingestrooid met zand, liggen te wachten op de laatste afwerking. (foto onder)

Fiks heeft lang moeten wachten op de kunstgrasvelden, en zijn in hun competitie één van de laatsten die van gras naar kunstgras gaan.

De veldtrainingen bij Fiks beginnen over drie weken in de week van 14 augustus voor de selectieteams Fiks 1, 2 en A1. Fiks 3, de B1 en de C1 starten een week later. Alle andere teams beginnen vanaf 28 augustus weer met trainen.

Op zaterdag 1 september om 10.00 uur is de officiële opening van de kunstgrasvelden bij Fiks.

FC Oegstgeest

Even na Fiks werd ook op het terrein van fusieclub FC Oegstgeest begonnen met de aanleg van twee kunstgras-voetbalvelden en drie tennisvelden

Nadat eerst de lichtmasten waren geplaatst en de oude kunstgrasmatten waren verwijderd, is de aannemer vorige week echt begonnen met de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden. Het streven is dat de kunstgrasvelden in de eerste week van september worden opgeleverd.

De logistieke aanpassingen van de Voscuyl zijn in volle gang. Op het oude UDO-terrein is niet veel meer te zien van voetbalvelden. Veld 3 was al een aantal maanden in onderhoud, daar rijpen de nieuwe greens voor de Oegstgeester Golfclub. Veld 2 is een grote zandvlakte. De onderlagen van het kunstgras worden opgenomen en verwisseld voor de toplaag van de velden twee en drie bij het oude Vv Oegstgeest. Veld 1 bij UDO ligt er dor en droog bij.

De FC Oegstgeest-velden met natuurlijk gras zien er goed uit. Ondanks de droogte lijkt het nieuwe gras naast het Rijnlands Lyceum prima te groeien. Het groot onderhoud op veld 6, vlakbij de oude locatie van de golfclub, is afgerond. De beregening werkt weer en dat is goed te zien.
| Foto's Willemien Timmers

De werkzaamheden bij FC Oegstgeest. | Foto Willemien Timmers

Uit de krant

Uit de krant